Μενού
  • Α-
  • Α+

Ομιλία πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη 77η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία ο Ελληνας πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τις δικές του απαντήσεις στο ανθελληνικό παραλήρημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το ίδιο βήμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομιλία Μητσοτάκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδας) αλλά σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 22:30 καθώς οι ομιλίες των υπόλοιπων ηγετών έχουν πάει το πρόγραμμα πίσω.

Παρακολουθήστε σε Live Streaming την ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού:

Πέρα από την αποκατάσταση της αλήθειας και την καταγγελία της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος από την Αγκυρα, ο πρωθυπουργός:

  • Θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις ελληνικής κυριαρχίας σε μία συγκυρία που η Δύση έχει καταδικάσει τον αναθεωρητισμό και την παραβίαση της κυριαρχίας και των συνόρων.
  • Θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου σε μία χρονική συγκυρία που η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Πρέπει συνεχώς να εξηγούμε γιατί χρειάζεται να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τον ρωσικό εκβιασμό. Επειδή πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ουκρανία. Αφορά κάθε αυταρχικό ηγέτη που πιστεύει ότι τα σύνορα μπορούν να αλλάξουν με τη βία. Επομένως, υπάρχει, νομίζω, ένα ευρύτερο μήνυμα που πρέπει να σταλεί από τη διεθνή κοινότητα, γιατί είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και εναντίον της Ρωσίας σε αυτόν τον άδικο πόλεμο», τόνισε χθες, Πέμπτη (22/9) ο πρωθυπουργός, στο CNN, δείχνοντας, εμμέσως πλην σαφώς και προς την πλευρά της Αγκυρας.

  • Θα σταθεί στη στρατηγική θέση της χώρας μας, που μετατρέπεται σε κόμβο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
  • Θα αναπτύξει τις στέρεες νομικά, ιστορικά και πολιτικά, θέσεις της χώρας που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA