ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/09/2022 15:09

ΝΔ για κατάθεση Ανδρουλάκη στην εξεταστική: Δεν προσέφερε τίποτα ουσιαστικό στην υπόθεση

Με δηκτικό τρόπο σχολίαζαν από τη Νέα Δημοκρατία την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της βουλής που αφορά στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΝΔ για κατάθεση Ανδρουλάκη στην εξεταστική: Δεν προσέφερε τίποτα ουσιαστικό στην υπόθεση
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε με δηκτικό τρόπο την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στην εξεταστική επιτροπή της βουλής με αφορμή την υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης του κινητού του τηλεφώνου από την ΕΥΠ. Οπως ανέφεραν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, «η σημερινή κατάθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής». Χαρακτήρισαν την κατάθεσή του «γεμάτη αοριστολογίες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν».

Παράλληλα ανέφεραν πως ο κ. Ανδρουλάκης «κατήγγειλε ότι δεν έγινε σεβαστή η ιδιότητά του, όμως απέφυγε επιμελώς να απαντήσει αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να εξαιρείται από την άρση απορρήτου. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση για την αναβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Επισήμανε ότι δεν έχει στοιχεία πως η ΕΥΠ χρησιμοποιεί το predator, ενώ στην ερώτηση αν έχει στοιχεία για την εμπλοκή του πρωθυπουργού, το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν ότι "δεν είναι μάντης"».

Καταλήγοντας, οι κύκλοι της ΚΟ της ΝΔ ανέφεραν ότι «την ίδια στιγμή, υποβάθμισε τις ηχηρές αποκαλύψεις Ρουμπάτη για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, συντασσόμενος σε απόλυτο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, είναι λυπηρό να δηλώνει ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ενώπιον της Επιτροπής ότι είναι διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο τις θέτει, ευτελίζοντας έτσι το θεσμό του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΑΛ ΕΥΠ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ