Μενού
  • Α-
  • Α+

Απίστευτο θράσος, φαντασία δίχως όρια ή και τα δύο; Οπως και να έχει, στην Τουρκία φαίνεται πως κάνουν όνειρα... μεγάλα, σε σημείο μάλιστα που αντί να προκαλούν προβληματισμό και θυμό, μάλλον προκαλούν θυμηδία και γέλια... Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγάλης φαντασίας που έχουν κάποιοι Τούρκοι, είναι οι αδιανόητοι ισχυρισμοί ενός αναλυτή κατά τη διάρκεια εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό Beyaz TV, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, επικαλούμενος έναν «μυστικό χάρτη», ισχυρίζεται ότι μέχρι το 2025 το Αιγαίο θα έχει γίνει «τουρκική λίμνη», ενώ τα σύνορά τους θα φτάνουν μέχρι και τη... Θεσσαλονίκη!

«Το Αιγαίο, ο Εύξεινος Πόντος και η ανατολική Μεσόγειος θα μετατραπούν πλήρως σε μία τουρκική λίμνη», αναφέρει ενδεικτικά ο Τούρκος αναλυτής, ο οποίος επικαλείται χάρτη με τα νέα σύνορα της Τουρκίας μέχρι το 2025, ο οποίος «έχει διαρρεύσει». «Τι σύνορα θα έχει η Τουρκία το 2025 και πως προβλέπεται αυτό;», ρωτάει κάποια στιγμή ο παρουσιαστής, με τον αναλυτή να απαντάει: «Αυτός ο χάρτης διέρρευσε. Ορίστε κύριε!».

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, ο ίδιος εξήγησε ότι «η διαδικασία θα αρχίσει από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα θα έχουμε και δική μας ακτή απέναντι, καθώς υπάρχει μία διαδικασία επιστροφής της Κριμαίας στην Τουρκία. Η Κριμαία θα τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας». Αναφέρει επίσης ότι: «Η Αρμενία θα συνδεθεί πλήρως με τον τουρκικό κόσμο και ως Αρμενία θα μικρύνει». Και συνεχίζει: «Στη Συρία αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται να ιδρυθεί μία Τουρκμενική Δημοκρατία, γνωρίζετε πως υπάρχει συμφωνία σ’ αυτό».

Στη συνέχεια, δείχνει την Κύπρο και μετά τα νησιά του Αιγαίου. «Βλέπετε εδώ. Που θα βγούνε κύριέ μου τα πυροβόλα τύπου FIRTINA; Ορίστε, εδώ. Πρώτα θα αρχίσει από τη νότια Κύπρο», λέει. Για να προσθέσει: «Αν δείτε την Τουρκία να παίρνει σε μία μέρα τη νότια Κύπρο, αυτά εδώ θα έχουν γίνει προ πολλού δικά μας». Και καταλήγει: «Δηλαδή το Αιγαίο, ο Εύξεινος Πόντος και η Ανατολική Μεσόγειος θα μετατραπούν πλήρως σε μία τουρκική λίμνη, αυτός θα είναι ο χάρτης μας το 2025».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA