Μενού
  • Α-
  • Α+

Να αντιστρέψει την κατάσταση, κάνοντας το... άσπρο μαύρο, προσπάθησε ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΜεσούτ Χακίν Τζασίν ο οποίος μίλησε στο OPEN. Ο Τούρκος αξιωματούχος επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη στην ελληνική πλευρά για όσα συμβαίνουν και υποστήριξε ότι κακώς οι Ελληνες πολιτικοί πηγαίνουν στα ελληνικά νησιά, βγάζοντας μάλιστα φωτογραφίες κάτω από τις ελληνικές σημαίες! «Ο Μητσοτάκης στέλνει υπουργούς και Στρατηγούς στα ελληνικά νησιά και λένε “Εδώ είμαστε” και στέκονται κάτω από σημαίες!», είπε ο Τζασίν και συνέχισε ακόμη πιο προκλητικά «Αν δεν υπηρετήσετε το Διεθνές Δίκαιο η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της και θα αμφισβητήσει το καθεστώς των νησιών».

Η δημοσιογράφος του OPEN Γεωργία Γαραντζιώτη εξέθεσε τον Σύμβουλο Ασφαλείας, αναφέροντας βεβαίως τις δεκάδες παραβιάσεις που κάνει καθημερινά η Τουρκία, ωστόσο, αυτός συνέχισε... «Η Τουρκία χρησιμοποιεί στρατηγική ψυχραιμία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εκείνη που κλιμακώνει την ένταση. Αυτό είναι κρίσιμο. Ο εξοπλισμός των νησιών με όπλα είναι βαρύτατη παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης. Είναι λάθος όπως και η στάση των ΗΠΑ και Γαλλίας στο θέμα αυτό», τόνισε. Ο Τζασίν, κατέληξε το παραλήρημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, λέγοντας αν «ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει στάση, τότε ο κ. Ερντογάν θα ανοίξει την πόρτα του διαλόγου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA