Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σε περίπτωση που ο κ. Ερντογάν αποτολμήσει οτιδήποτε από αυτό που ρητορικά απειλεί την Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπος εκτός από την αποδοκιμασία και τη συμμαχική στήριξη στην Ελλάδα και με κυρώσεις» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νέο επεισόδιο της τουρκικής προκλητικότητας, αυτή τη φορά στην Πράγα και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης για Τουρκία: Η Ελλάδα απαντά σε κάθε πρόκληση - Δεν λέμε όχι σε διάλογο - Κατάλαβαν όλοι ποιος προκαλεί

Ο κ. Οικονόμου δεν αποκάλυψε αν ο πρωθυπουργός προτίθεται να ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία και τόνισε πως έγινε στο δείπνο με τους Ευρωπαίους ηγέτες : «Δείχνει ποιος προκαλεί και απειλεί, και ποιος αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας και ανυποχώρητα υπερασπίζεται την κυριαρχία του». Και συμπλήρωσε πως: «Εκείνο που έχει τεράστια σημασία είναι η χώρα μας να παραμένει συνεπής στη στρατηγική της και να ενισχύουμε την αποτρεπτική μας δυνατότητα όπως με συνέπεια κάνει η Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια ενισχύοντας Ενοπλες Δυνάμες και ενισχύοντας γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό μας αποτύπωμα»

Ερωτώμενος αν το χθεσινό επεισόδιο θα επιδεινώσει ήδη τεταμένο κλίμα με Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως: «Εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε ως θερμό επεισόδιο». Εξηγώντας: «Επιδίωξε ο κ. Ερντογάν να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις. Ισως είχε στο μυαλό του θα εξελιχθεί πάλι σε έναν μονόλογο. Ο πρωθυπουργός με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, στο πνεύμα των τοποθετήσεων του τελευταίο διάστημα κι από ΟΗΕ ήταν απόλυτα ξεκάθαρος. Τον κάλεσε να σταματήσει να αμφισβητεί κυριαρχία ελληνικών νησιών. Αυτό προκαλεί την ένταση από εκεί προέρχονται οι απειλές. Και από εκεί και πέρα να προσέλθει στο διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο γιατί αυτό κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες. Η χώρα θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση με αυτοπεποίθηση κι αποφασιστικότητα χωρίς να παρασυρόμαστε από παροξυσμό κι επιθετική ρητορική Τουρκίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA