Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε σε «πηγαδάκι» που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες παρούσης και της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ότι απάντησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως του... έπρεπε. Δηλαδή, πρόσωπο με πρόσωπο, απαντώντας του στις απειλές που εκστομίζει κατά της Ελλάδας. Μιλώντας στο συγκεκριμένο «πηγαδάκι» και περιγράφοντας το περιστατικό με τον Τούρκο πρόεδρο στο χθεσινό (9/10) δείπνο ακούγεται να λέει πως: «Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η «πληρωμένη» απάντηση Μητσοτάκη στο χθεσινοβραδινό δείπνο

Η απάντηση του Μητσοτάκη ήρθε ύστερα από τα λεγόμενα του Ερντογάν ύστερα από το δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών, που υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που ανεβάζει την ένταση στην περιοχή και πυροδοτεί εντάσεις με τη στάση της.  Αμεση και σε αυστηρό ύφος ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έτοιμος για όλα τα σενάρια κι αποφασισμένος να μην επιτρέψει τη σπίλωση της χώρας μας από τη χώρα που μας απειλεί ευθέως ακόμα και με πόλεμο, αντέτεινε στον Τούρκο πρόεδρο να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Τόνισε, δε, πως αντί να προκαλεί η Αγκυρα εντάσεις πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική «όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες».

Ιδια ρότα και στις σημερινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι σημερινές τοποθετήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού, ο οποίος έτεινε εκ νέου χείρα φιλίας και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή στον διάλογο, διατηρώντας παράλληλα τις κόκκινες γραμμές της. «Η Ελλάδα κλείνει όλα τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση, αλλά κρατά ανοικτή την πόρτα του διαλόγου». «Η Ελλάδα ουδέποτε προκάλεσε. Απαντά με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλείται» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης που ξεκαθάρισε πως: «Είναι αδύνατο να προχωρήσουμε σε εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική».

«Είχα την ευκαιρία ενώπιων των 43 ηγετών να επαναλάβω αυτά που είπα και τον ΟΗΕ» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να συμπληρώσει: «Aισθανόμαστε απόλυτη αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα οτι έχουμε το δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Ηταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, μέσα από τον διάλογο όπως έγινε μπροστά στους ηγέτες, και αντιλήφθηκαν όλοι ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους και ποια είναι η χώρα που με αυτοπεποίθηση υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, χωρίς να κλείνει την πόρτα του διάλογου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA