Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, με την προεδρεύουσα Σοφία Σακοράφα να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη συμπεριφορά» τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλου Πολάκη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του κ. Πολάκη με την οποία απαντούσε - επί προσωπικού - σε τοποθέτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μαραβέγια, για την υπόθεση χρηματοδότησης εταιρείας της συζύγου του. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άλλαξε τον αναπτυξιακό νόμο, προκειμένου να συμπεριληφθούν «φωτογραφικά» επιχειρήσεις (γηροκομεία και κέντρα αποκατάστασης), στις οποίες δραστηριοποιείται (η σύζυγος του κ. Μαραβέγια).

Την ώρα που ο κ. Γεωργιάδης απαντούσε από το βήμα της Βουλής ότι συμπεριελήφθη μεν στον οριστικό πίνακα η αίτηση της συζύγου του κ. Μαραβέγια, δεν έλαβε, δε, το αναγκαίο ατομικό ΦΕΚ για να ξεκινήσει η έγκριση, ο κ. Πολάκης έκανε νέα παρέμβαση, διακόπτοντας όρθιος τον υπουργό Ανάπτυξης. Η κυρία Σακοράφα είπε στον κ. Πολάκη ότι δεν βρίσκεται στο καφενείο, αλλά στη Βουλή, και όταν ο κ. Πολάκης συνέχισε να διακόπτει, κάλεσε την φρουρά να βγάλει τον βουλευτή εκτός αίθουσας.

Οι διάλογοι

Σακοράφα: «Κύριε συνάδελφε δεν είναι καφενείο η αίθουσα σας παρακαλώ. Έχετε κάνει καφενείο τη Βουλή, ορίστε μας».

Πολάκης: «Ε μα δουλευόμαστε τώρα».

Σακοράφα: «Κύριε Πολάκη, παρακαλώ πολύ. Μπορείτε να βγάλετε έξω τον κ. συνάδελφο; Από την αίθουσα;».

Πολάκης: «Όχι δεν μπορούν».

Σακοράφα: «Μπορούν. Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη για βουλευτή. Ντροπή σας. Είστε υποχρεωμένος να τον ακούσετε όπως ακούνε και εσάς όλοι με τον τρόπο που μιλάτε».

Πολάκης: «Μην κουνάτε το δάχτυλο».

Σακοράφα: «Δεν κουνάω κανένα δάχτυλο. Πού νομίζετε ότι είστε; Στο κοινοβούλιο είστε όχι στο καφενείο του χωριού σας. Σας παρακαλώ πολύ».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όντως άλλαξε ο νόμος προκειμένου να ενταχθούν και άλλοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ), όπως των γηροκομείων και των κέντρων αποκατάστασης. Όπως τόνισε, αυτό δεν έγινε για τον κ. Μαραβέγια, αλλά προκειμένου να μπουν περισσότεροι επιχειρηματίες στον αναπτυξιακό νόμο. Δεν γνώριζα ότι η σύζυγος Μαραβέγια αιτήθηκε χρηματοδότησης, δεν γνώριζα καν το όνομά της, μέχρι την καταγγελία Πολάκη, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Πολάκης έχει μανία να μας βγάζει όλους κλέφτες».