Μενού
  • Α-
  • Α+

Απάνθρωπη και βάρβαρη ενέργεια που παραπέμπει στον Μεσαίωνα χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, την τουρκική πρόκληση με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Εβρο. Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως ήδη έχει ενημερώσει την αρμόδια Επίτροπο, τονίζοντας ότι θα καταγγείλει και επίσημα την Τουρκία και στους 27 ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Διαβάστε ακόμη: Μηταράκης: Στον ΟΗΕ βίντεο και φωτογραφίες από τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Εβρο

Χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε για τους μετανάστες στον Εβρο: «Οι άνθρωποι, οι οποίοι βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Έβρου από την ελληνική πλευρά έχουν καταγγείλει βαρύτατους ξυλοδαρμούς, πολλοί από αυτούς ήταν τραυματισμένοι, ήταν όλοι γυμνοί. Πρόκειται για μια εικόνα φρίκης, την οποία κανείς είναι αδύνατον να την αποδεχθεί, γι' αυτόν τον λόγο καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τουρκική συμπεριφορά». Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Η συγκεκριμένη ενέργεια (της Τουρκίας με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο) είναι μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο. Πρόκειται για μια βάρβαρη και απάνθρωπη ενέργεια, η οποία παραπέμπει ευθέως στον Μεσαίωνα. Οι άνθρωποι, οι οποίοι βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Έβρου από την ελληνική πλευρά έχουν καταγγείλει βαρύτατους ξυλοδαρμούς, πολλοί από αυτούς ήταν τραυματισμένοι, ήταν όλοι γυμνοί. Πρόκειται για μια εικόνα φρίκης, την οποία κανείς δεν θέλει να συναντήσει, την οποία κανείς είναι αδύνατον να την αποδεχθεί, γι' αυτόν τον λόγο καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τουρκική συμπεριφορά. Έχω ήδη ενημερώσει την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο την κα Γιόχανσον και με γραπτή επιστολή και το ίδιο θα κάνω στους 27 συναδέλφους Υπουργούς Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης που έχουν την ευθύνη των συνόρων. Οφείλουν όλοι να γνωρίζουν για το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο άλλωστε έχει καταγραφεί επισήμως από τους Αξιωματικούς της Frontex». 

Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα στον Έβρο δεν επικεντρώνεται σε ένα σημείο των συνόρων μας με την Τουρκία, αλλά σε ένα μεγάλο μήκος 150 χιλιομέτρων. Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις απρόκλητες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την προκλητική συμπεριφορά. Πρέπει να συμμορφωθεί στις στοιχειώδεις αρχές λογικής και ανθρωπισμού».

Τάκης Θεοδωρικάκος: Τι είπε για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στον βιασμό και στην σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τα Σεπόλια. «Είναι άλλη μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση επιτυχίας και οργανωμένης δουλειάς των αστυνομικών μας», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Την υπόθεση ανέδειξε, δούλεψε με απόλυτο επαγγελματισμό, με μυστικότητα, με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα η Ελληνική Αστυνομία. Θα όφειλε και η αξιωματική αντιπολίτευση και όποιος άλλος είχε απορίες να πει ένα μπράβο στης ΕΛ.ΑΣ., γιατί είναι άλλη μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση επιτυχίας και οργανωμένης δουλειάς των αστυνομικών μας, στους οποίους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για τη δουλειά που έκαναν και κάνουν. Το δεύτερο που θέλω εγώ είναι ότι από εδώ και πέρα, εννοώ από την στιγμή που τελείωσε η προανάκριση και βρέθηκαν οι πρώτοι δύο στη φυλακή γίνεται η κανονική ανάκριση και την ευθύνη για την πορεία των ερευνών έχουν οι ανακριτικές Αρχές, έχουν οι δικαστικές Αρχές της χώρας, οι εισαγγελικές Αρχές. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να επέμβει στην δουλειά τους».

Σχολιάζοντας τα «βέλη» που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Μέσα στην πολιτική του φτώχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όποιο ψέμα του περάσει από το μυαλό. Μόνο οι ναζί έπαιρναν ένα παράδειγμα και γενίκευαν σε μια ολόκληρη κοινωνική ή εθνική ομάδα. Εμείς δεν κοιτάμε ούτε την πολιτική ταυτότητα, ούτε την ιδεολογία, ούτε τίποτα. Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους και εφαρμόζεται με αυστηρότητα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA