Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον Alpha η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,3 μονάδες. Η ακρίβεια, τα ελληνοτουρκικά και το καλάθι του νοικοκυριού στα ερωτήματα που απάντησαν οι πολίτες. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.002 ψηφοφόρων από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9, ΠΑΣΟΚ 11,4, ΚΚΕ 5,6, Ελληνική Λύση 5,1%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Έλληνες για την Πατρίδα 2%, άλλο κόμμα 6,4%, αναποφάσιστοι 12,2%.

Για το πόσο πιθανό θεωρούν οι Έλληνες ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, το 23% απάντησε «αρκετά», το 32% «λίγο», το 21% «καθόλου», το 12% «πολύ» και το 11% ΔΞ/ΔΑ. Μάλιστα, οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών (βορείου και νοτίου Αιγαίου) έδειξαν να ανησυχούν λιγότερο από εκείνους της Αθήνας σύμφωνα με τον δημοσκόπο.

Στο ερώτημα για το αν η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών; Το 40% απάντησε «αρκετά», το 31% «πολύ», το 23% «λίγο», το 5% «καθόλου», 1% ΔΞ/ΔΑ.

Για το πόσο θα σας βοηθήσει το καλάθι του νοικοκυριού, το 34% πιστεύει λίγο, το 23% καθόλου, το 17% αρκετά, το 21% ΔΞ/ΔΑ, 5% πολύ.

Ενώ για το πόσο σας φοβίζει η εγκληματικότητα το 45% απάντησε ότι φοβάται αρκετά, το 37% ότι φοβάται πολύ, το 13% λίγο, το 4% καθόλου και 1% ΔΞ/ΔΑ.

- Ποιος είναι ο τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα
- Οι πρώτες προβλέψεις για τον καιρό του Πάσχα: Έρχονται χαμηλότερες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις
- Όταν η Λόλα Νταϊφά έλεγε ότι είδε τα κλεμμένα της κοσμήματα σε εκπομπή του Γιώργου Τσαγκαράκη
- Η Γέφυρα του Μάγκα στον Πειραιά που χώριζε δύο κόσμους
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.