Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η διαρκής προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, αλλά και η παρουσία φίλων και συμμάχων συμβάλλουν ώστε η πατρίδα μας να υπερασπιστεί στο ακέραιο την εθνική της κυριαρχία και τα εθνικά της δίκαια», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Θάσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 110η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η Θάσος ελευθερώθηκε από «δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού πριν από 110 χρόνια, όταν η Ελλάδα μεγάλωνε, κέρδιζε μεγάλες εθνικές νίκες και βασιζόταν σε πανίσχυρες Ενοπλες Δυνάμεις και σε ένα Ναυτικό που κυριαρχούσε στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου». «Η φιλοδοξία μας», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, «είναι και σήμερα να δυναμώσουμε την Ελλάδα στρατιωτικά, όχι για να κάνει επεκτατικές κινήσεις, αλλά για να υπερασπιστεί στο ακέραιο την εθνική της κυριαρχία και τα εθνικά της δίκαια. Εκτός, όμως, από την διαρκή προσπάθεια να ενισχυθούν οι Ενοπλες Δυνάμεις, μετράει πάρα πολύ και η παρουσία των φίλων μας, των συμμάχων και εταίρων μας στο στρατόπεδο όπου ανήκουμε, στον δυτικό κόσμο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογράμμισε πως η παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη, στη Θάσο στέλνει σαφές μήνυμα προς όλους εκείνους τους «άφρονες, που έχουν προσθέσει ακόμα και τη Θάσο, στη λίστα των διεκδικήσεών τους. Η παρουσία εδώ του πρέσβη και επομένως του εκπροσώπου των Αμερικανών συμμάχων μας, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που καλό είναι να το λάβουν όλοι υπόψιν». Νωρίτερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος μαζί με τον κ. Τσούνη παρακολούθησαν την πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, ενώ αμέσως μετά ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Θασίων πεσόντων.