Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στα Ιωάννινα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την Ηπειρο και συγκεκριμένα το Καλπάκι και τα Ιωάννινα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα, μετά το πέρας της παρέλασης στην πόλη των Ιωαννίνων, ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε:

«Η πατρίδα μας ηλιόλουστη υποδέχεται σήμερα την εθνική μας εορτή. Η καρδιά του ελληνισμού χτυπάει πάντα λίγο πιο δυνατά εδώ πέρα στα Γιάννενα, στο Καλπάκι, στην Ήπειρο. Γιατί εδώ πριν από 82 χρόνια αμυνθήκαμε απέναντι σε μία απρόκλητη επίθεση και αυτή η γενιά του 40 έκανε το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Ιστορία. Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Σε αυτά τα παιδιά που παρέλασαν σήμερα κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία, με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με υπερηφάνεια, μια πατρίδα, πιο ισχυρή, μια πατρίδα πιο ασφαλή, μια πατρίδα πιο ευημερούσα, μια πατρίδα πιο δίκαιη. Και είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό θα το πετύχουμε. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη εκδήλωση, στο Πνευματικό Κέντρο, για το Επος του '40 και παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ελληνοϊταλικός πόλεμος, Κατοχή, Εθνική Αντίσταση», με ομιλήτρια την Μαρούλα Παπαευσταθίου Τσάγκα.