Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων του Σαββατοκύριακου, σήμερα είναι η μέρα που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαθαίνω πως στην τοποθέτησή του θα μιλήσει για την παρουσία των παρανόμων λογισμικών σε προηγούμενες κυβερνήσεις και θα στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης, όπως μου έλεγε χθες κυβερνητική πηγή, καλά τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, όμως μέχρι στιγμής περιγράφουν ιστορίες και καταστάσεις, χωρίς τεκμηριώνουν και να προσφέρουν στοιχεία για να αποδείξουν τα όσα λένε. Και όπως μου έλεγε η ίδια πηγή, οι καταγγέλοντες είναι αυτοί που πρέπει να δείξουν συσχέτιση του Μεγάρου Μαξίμου με τη χρήση των παρανόμων λογισμικών. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτε που να το αποδεικνύει.

Ανησυχία στους ξένους

Ο Νίκος Δένδιας αποφάσισε αυτή την Κυριακή να τηρήσει σιγή ιχθύος και να μην απαντήσει στο δημοσίευμα του Βήματος που τον έφερε να είναι παρακολουθούμενος με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Σε συνομιλητές του έλεγε ότι μένει στα όσα είπε την περασμένη Κυριακή, όταν τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο να παρακολουθείται ο ΥΠΕΞ και ότι, όπως και άλλα μέλη του ΚΥΣΕΑ, λαμβάνουν μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών τους. Οφείλω να πω, πάντως, ότι η πληροφορία για τον κ. Δένδια έφερε αναταραχή και σούσουρο σε κύκλους ξένων χωρών και υπηρεσιών, καθώς ουκ ολίγοι αξιωματούχοι είχαν απευθείας επαφή με τον υπουργό. Δεν είναι, άλλωστε, ό,τι καλύτερο να αιωρείται η φήμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών είναι υπό παρακολούθηση. Οπότε να σας πω ότι όλοι ψάχνουν και ψάχνονται. Με τον τρόπο τους.

Το ταξίδια Παπανδρέου-Ανδρουλάκη στη Μαδρίτη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του, νιώθοντας όπως λέει σε άτομα του στενού του περιβάλλοντος δικαιωμένος για την εξέλιξη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Μάλιστα αύριο Τρίτη βράδυ θα είναι καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, που εδώ και μερικές μέρες έχει αντιπολιτευτικό χρώμα με αιχμή το θέμα των παρακολουθήσεων. Αυτό που πάντως εμένα μου έκανε εντύπωση ήταν το ταξίδι που ετοιμάζουν μαζί οι κκ. Παπανδρέου και Ανδρουλάκης στη Μαδρίτη. Θα βρεθούν στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όπου ο κ. Παπανδρέου, έπειτα από 16 χρόνια στην ηγεσία της, θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Ισπανό Πρωθυπουργό Σάντσεθ. Ευκαιρία για τους δυο άνδρες να περάσουν μερικές μέρες μαζί και να έρθουν εγγύτερα – μετά την δύσκολη εκλογική διαδικασία της περσινής χρονιάς.

Τέλος τα σενάρια για Χαριστέα

Δεν είναι μυστικό ότι το όνομα του παλαίμαχου διεθνούς ποδοσφαιριστή Άγγελου Χαριστέα έπαιξε έντονα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ο κ. Χαριστέας κουβαλάει ψήφους, ενώ είναι δημοφιλής ως αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Και ραντεβού στο Μαξίμου είχε κάνει και τα πάντα, ενώ στηρίζει ενεργά την προσπάθεια της ΝΔ. Όμως ο ίδιος φαίνεται διατεθειμένος να παραμείνει στο μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης και να πολιτευθεί ξανά το 2023 με τον συνδυασμό του πόστου Τζιτζικώστα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής. Ούτως ή άλλως το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι υπέρ-πλήρες.

Η απευθείας πτήση Αθήνας - Σαν Φρανσίσκο

Οι κκ. Φραγκογιάννης και Δήμας βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη μέκκα της τεχνολογίας τη Σίλικον Βάλεϊ και γνώρισαν στελέχη εταιριών, συνομίλησαν με «αγγέλους» επενδυτές και κουβάλησαν μαζί έλληνες σταρτάπερς που αναζητούν χρηματοδότηση. Η είδηση που εμένα μου έκανε εντύπωση ήταν η συζήτηση για την απευθείας πτήση Αθήνα – Σαν Φρανσίσκο που εάν υλοποιηθεί το καλοκαίρι θα μεταφέρει πολλούς Καλιφορνιέζους στην Ελλάδα για διακοπές αλλά και αρκετά μέλη της ομογένειας που υπό διαφορετικές συνθήκες θα πρέπει να ταξιδέψουν 20 και πλέον ώρες μέσω διαφορετικών πτήσεων. Θα σας κρατήσω ενήμερους για το πρότζεκτ.

Δύο βουλευτές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μαθαίνω ότι ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έχει έντονες σκέψεις να μην διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του. Στο σενάριο αυτό, καταλαβαίνω ότι θα ενδιαφερθούν για το χρίσμα της ΝΔ δύο βουλευτές του κόμματος: ο Περικλής Μαντάς, βουλευτής Μεσσηνίας, ο οποίος εξελέγη πρώτη φορά το 2019 και είναι άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης, ο οποίος παραμένει πολύ δυνατός στην περιφέρειά του. Αν, πάντως, πόνταρα σε ένα όνομα, εφόσον ο κ. Νικάς αποσυρθεί, αυτός θα ήταν ο κ. Μαντάς, ο οποίος κάνει ορισμένες αναγνωριστικές κινήσεις.

Συνάντηση Λαλιώτη-Μίμη Ανδρουλάκη

Δυο θρυλικές μορφές της γενιάς του Πολυτεχνείου θα συναντηθούν απόψε στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου Πειραιά. Πρόκειται για τον Κώστα Λαλιώτη και τον Μίμη Ανδρουλάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του τελευταίου με τίτλο «Πριν σβήσουν τα φώτα». Πρόκειται για την αυτοβιογραφία του τρομερού παιδιού της Αριστεράς που πλέον έχει αποσυρθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή και μπορεί να γράψει και να μιλήσει πιο απελευθερωμένα. Όσοι πιστοί προσέλθετε σήμερα στις 19.00.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA