Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν ήταν αμελητέο το καρφί του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα. Τι είπε πρακτικά ο κ. Μητσοτάκης: ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αβάντα σε οπλεμπόρους, με την βούλησή του να θέσει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, αν δεν μπει στην εξίσωση και η ΕΑΒ. Στη ΝΔ θυμούνταν την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με σημαντική ζημιά του δημοσίου, αλλά και έναν άλλον οπλέμπορο, ο οποίος έκοβε βόλτες επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ. Ποιο ήταν το μήνυμα, σύμφωνα με άνθρωπο που έχει χειριστεί το ζήτημα; Ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάτσει να βλέπει τον κ. Τσίπρα να βυσσοδομεί εναντίον του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και θα αντεπιτεθεί.

Διαβάστε ακόμη: Το δεύτερο επεισόδιο του Tips by Markos είναι εδώ: Η εξόρμηση στην Αρκαδία συνεχίζεται

Η Ρόδη παίρνει το όπλο της

Αποφασισμένη να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην περιφέρεια Ιόνιων Νήσων είναι η νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, η οποία είναι έξαλλη με δημοσιεύματα που την ήθελαν να κάνει δεύτερες σκέψεις. Επειδή ρώτησα και έμαθα, η κ. Κράτσα αποδίδει την πηγή αυτών των δημοσιευμάτων σε γαλάζιο πολιτευτή, ο οποίος έχει εμφανιστεί εσχάτως στο νησί και επιδιώκει να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα, χωρίς, βεβαίως, να έχει πάρει το σχετικό πράσινο φως από τα κεντρικά. Μάλιστα, λέγεται ότι ο εν λόγω έχει στα σκαριά και «αντάρτικη» υποψηφιότητα περιφερειάρχη, με το πρόσωπο που μπαίνει στο κάδρο να είναι ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας με τη ΝΔ Γιάννης Τρεπεκλής. Όλα αυτά δεν ξέρω πού θα βγουν, δεν βλέπω, πάντως, την κ. Κράτσα πολύ σοβαρά ανήσυχη. Επίσης, βουλευτή στην Κέρκυρα η ΝΔ έχει, τον Στέφανο Γκίκα, ο οποίος δεν βλέπω επίσης να…αγχώνεται από τη «δυναμική» του πολιτευτή. Θα επανέλθω.

«Σφαγή» στην Α' Αθηνών

Οι εκλογές πλησιάζουν και ήδη όπως φαντάζομαι έχετε διαπιστώσει οι βουλευτές έχουν πληθύνει τις εμφανίσεις τους στις εκλογικές τους περιφέρειες. Με δεδομένα το ότι η περιφέρεια Α’ Αθηνών θεωρείται αυτή με το μεγαλύτερο πολιτικό εκτόπισμα οφείλω να ομολογήσω ότι ειδικά στη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται το εξής ζήτημα: Εάν κατέβει τελικά εκεί υποψήφιος ο Κυριάκος Πιερρρακάκης υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων: Όλγα Κεφαλλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Κωνσταντίνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άγγελος Συρίγους και Φωτεινή Πιπιλή. Προσθέστε και την πιθανότητα να μπουν Πιερρακάκης και Αβραμόπουλος φτάνουμε τους οκτώ! Αν σκεφτείτε ότι η ΝΔ εξέλεξε επτά βουλευτές το 2019 (εξελέγη βουλευτής και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε) καταλαβαίνετε ότι θα υπάρξει μια μικρή σφαγή.

Η επιστροφή του Βουλγαράκη

Ένα πρόσωπο από τα παλιά έκανε την εμφάνισή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: ο λόγος για τον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος έχει συστρατευθεί με το κόμμα και ως δημοτικός σύμβουλος συνεργάζεται με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα. Μάλιστα, πρόσφατα έχει συμμετάσχει και σε σύναξη που είχε γίνει μαζί με άλλους πρώην προέδρους της ΟΝΝΕΔ σε ταβέρνα της Αθήνας. Πάντως, για το σκωπτικό του πράγματος, ο κ. Βουλγαράκης έχει know how και από…υποκλοπές, μιας και ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως την περίοδο της υπόθεσης Vodafone, με εκείνη την αλήστου μνήμης συνέντευξη Τύπου με το διάγραμμα που αποτύπωνε το δίκτυο παρακολουθήσεων.

Ο Δένδιας στη Λιβύη 

Την ερχόμενη Πέμπτη (μεθαύριο δηλαδή) θα βρεθεί αυθημερόν ο Νίκος Δένδιας στη Λιβύη. Εκεί θα δει στελέχη πο υδεν σχετίζονται με την τωρινή κυβέρνηση και θα επιδιώξει να στρώσει το έδαφος για μια σειρά από πρότζεκτς που μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά τις εκλογές στη χώρα κι εφόσον η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει απαγκιστρωθεί από τον τουρκικό εναγκαλισμό. Στα έργα που πρόκειται να συζητήσει είναι βέβαια και η κατασκευή ελληνο-λιβυκού αγωγού που θα μεταφέρει υδρογονάνθρακες από την Αίγυπτο και τη Λιβύη μέσω Κρήτης. Οι σκέψεις υπάρχουν, όπως βέβαια και η χάραξη υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ με τη χώρα που έχει αντικρυστές ακτές με την Ελλάδα και είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουν οι σχετικές συζητήσεις.

Ανακούφιση για Μενέντεζ

Σας έγραψα χθες για την ανακούφιση στην Αθήνα που οι Δημοκρατικοί κράτησαν την κυριαρχία στη Γερουσία των ΗΠΑ με συνεπακόλουθη παραμονή του Γερουσιαστή Μενέντεζ στην Προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας. Μίλησα με άνθρωπό μου στο ελληνοαμερικανικό λόμπι που δήλωσε εξίσου ανακουφισμένος με την Αθήνα αφού η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή. Συμπλήρωσε δε πως η εκλογή του υιού Μενέντεζ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενισχύει τις φιλελληνικές φωνές στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Εκλογές στις 2 Απριλίου

Χθες ακούσατε τον Πρωθυπουργό να αποκλείει εκ νέου την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Εγώ θα σας πω για ένα σενάριο που μου μετέφερε γαλάζιος βουλευτής και λέει τα εξής: Αν οι πρώτες εκλογές γίνουν την Κυριακή 2 Απριλίου, τότε η διαδικασία των διερευνητικών επαφών μπορεί να τελεσφορήσει την ίδα εβδομάδα και να καταλήξουμε σε συγκρότηση και διάλυση της βουλής στις 8-9 Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως οι νέες εκλογές θα μπορεί να προκηρυχθούν άμεσα και να γίνουν την Κυριακή 30 Απριλίου. Θα έχει μεσολαβήσει το Πάσχα (στις 16 Απριλίου) και βέβαια θα αποφύγουμε εύκολα τον σκόπελο των πανελλαδικών που ξεκινούν Ιούνιο. Είπα πως θα μεταφέρω το σενάριο και θα δω αν τελικά βγει αληθινό.

Η ψυχή της παράταξης

Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος αποτελεί τη…συνείδηση του μέσου νεοδημοκράτη. Μίλησε παθιασμένα, λέγοντας ότι πρέπει να μπει στοπ στη λάσπη και στην κινδυνολογία και «πώρωσε» το ακροατήριο που, για να το πω κομψά, είχε πέσει κάπως μέχρι την εμφάνισή του.

Ανδρουλάκης στον Πειραιά

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιμή Ανδρουλάκη στο δημοτικό θέατρο Πειραιά βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, γνωστός για την αγάπη του για το βιβλίο. Δεν είναι λίγες οι φορές εξάλλου που τον έχουμε εντοπίσει σε βιβλιοπωλεία του κέντρου της Αθήνας να αναζητά καινούργιες εκδόσεις. Το βιβλίο το οποίο παρουσίασαν μεταξύ άλλων ο Κώστας Λαλιώτης και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης, αναφέρεται στην επτάχρονη δικτατορία και το ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Και επειδή η ανάγνωση θέλει και την κατάλληλη «παρέα», μετά την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέφαγε μετά τσίπουρου και μεζέδων σε παραδοσιακή κρητική ταβέρνα του λιμανιού με συντρόφους και φίλους, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο αντιδήμαρχος Πειραιά Δημήτρης Καρύδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA