Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είναι αδιανόητο, μιλάμε για ένα θύμα τρομοκρατικής επίθεσης», λέει ο Θάνος Πλεύρης για την είδηση πως το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ζήτησε όλα τα νοσήλια, ακόμα και χρήματα για να κάνει το χειρουργείο στο πόδι της. Οπως είπε ο υπουργός Υγείας, με παρέμβαση του οποίου μεταφέρθηκε η γυναίκα στην Ελλάδα, ο τραυματισμός της δεν συνέβη σε μία δραστηριότητα, κάτι το οποίο και πάλι δεν θα δικαιολογούσε τη συμπεριφορά στο νοσοκομείο. 

Διαβάστε ακόμη: Το δεύτερο επεισόδιο του Tips by Markos είναι εδώ: Η εξόρμηση στην Αρκαδία συνεχίζεται

«Η κοπέλα είναι θύμα τρομοκρατικής δραστηριότητας που σημαίνει ότι είναι αυξημένη υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει υπηρεσίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω τι έχει γίνει με το τουρκικό νοσοκομείο. Οταν ένας Ελληνας πολίτης στο εξωτερικό είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης και δεν είναι μόνο τραυματίας από θραύσματα, πρέπει να γίνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η χώρα που είσαι πολίτης σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθείς και να νοσηλευτείς σε ένα νοσοκομείο» είπε ο κ. Πλεύρης στον ALPHA.

«Επιλέξαμε η διαδρομή να γίνει με ασθενοφόρο επειδή δεν ξέρουμε την ακριβή κατάστασή της. Στο Παπαγεωργίου υπάρχει πλήρη προετοιμασία. Πέρα από υπουργός είμαι και πατέρας και αντιλαμβάνομαι ότι ο πατέρας και η μητέρα έπαθαν σοκ και έπρεπε να δουν πως έχουμε αντανακλαστικά. Αν ήθελαν οι γονείς να μείνει στην Τουρκία θα βρίσκαμε τρόπο για να καλύψουμε τα νοσήλια», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης. Οπως είπε στην Ελλάδα «με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει άνθρωπος, πολίτης ή που θα περάσει από την επικράτεια που να συμβεί κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν διαδικασίες για είσπραξη από ασφαλιστικούς οργανισμούς κάθε κράτους αλλά να μην γίνει επέμβαση χωρίς να πληρώσει πολίτης, αυτό δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA