Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής. Στη σχετική ονομαστική ψηφοφορία υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 180 βουλευτές, ενώ 91 βουλευτές καταψήφισαν. Ο ίδιος ο βουλευτής απαίτησε, κατά δήλωσή του να αρθεί η ασυλία του, η οποία ζητήθηκε ύστερα από μήνυση του Γιάννη Αλαφούζου προκειμένου να συνεχίσει -όπως είπε- να αποκαλύπτει με ονοματεπώνυμα τους «ολιγάρχες που κλέβουν συστηματικά, χρόνια τώρα τους συνανθρώπους μας».
Στη συζήτηση παρενέβη και ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 μηνύθηκε γιατί μετέφερε στο Κοινοβούλιο αυτά που γράφει ο διεθνής Τύπος για τους Έλληνες πλοιοκτήτες που μετέφεραν και μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο του κ. Πούτιν κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. «Το θέμα είναι πως δεν επιτρέπεται να έρχεται στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας βουλευτή για την έκφραση γνώμης από το βήμα της Βουλής. Αυτό είναι απαράδεκτο», σχολίασε η αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.
- «Ο Τσακ Νόρις δεν διαβάζει βιογραφίες, τις γράφει»: Η ζωή του ανθρώπου πίσω από τα memes του διαδικτύου
- «Τι κάνετε ρε παιδιά»: Τρένα παραβίασαν το κόκκινο οκτώ φορές μέσα σε λίγους μήνες
- Ίκερ Κασίγιας: Το «στενό μαρκάρισμα» σε 20χρονη καλλονή που προκάλεσε σάλο στην Ισπανία
- Γκαλερί Τσαγκαράκης για τους πίνακες: «Είναι προσωπική του περιουσία και συλλογή» - Τι λέει για το Ευαγγέλιο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.