Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής. Στη σχετική ονομαστική ψηφοφορία υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 180 βουλευτές, ενώ 91 βουλευτές καταψήφισαν. Ο ίδιος ο βουλευτής απαίτησε, κατά δήλωσή του να αρθεί η ασυλία του, η οποία ζητήθηκε ύστερα από μήνυση του Γιάννη Αλαφούζου προκειμένου να συνεχίσει -όπως είπε- να αποκαλύπτει με ονοματεπώνυμα τους «ολιγάρχες που κλέβουν συστηματικά, χρόνια τώρα τους συνανθρώπους μας».
Στη συζήτηση παρενέβη και ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 μηνύθηκε γιατί μετέφερε στο Κοινοβούλιο αυτά που γράφει ο διεθνής Τύπος για τους Έλληνες πλοιοκτήτες που μετέφεραν και μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο του κ. Πούτιν κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. «Το θέμα είναι πως δεν επιτρέπεται να έρχεται στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας βουλευτή για την έκφραση γνώμης από το βήμα της Βουλής. Αυτό είναι απαράδεκτο», σχολίασε η αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.
- Αρχεία Έπσταιν: Σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν τον πρίγκιπα Άντριου σκυμμένο πάνω από γυναίκα στο πάτωμα
- Η ταινία και ο ρόλος για τα οποία διέγραψε το ΚΚΕ τον Μιμή Φωτόπουλο
- Πεθαίνοντας στους χώρους δουλειάς: Η Βιολάντα, τα ελλιπή στοιχεία και τα «αόρατα» εργατικά ατυχήματα
- O «μακάβριος θρύλος» για τις δύο Καρυάτιδες στο μπαλκόνι της Αγίων Ασωμάτων
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.