Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην οικονομία και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, που συνιστούν τη βασικότερη ανησυχία της κοινωνίας και θ’ αποτελέσουν ως φαίνεται και τα βασικά κριτήρια των ψηφοφόρων στις επικείμενες εκλογές, επενδύει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας παράλληλα να επαναφέρει την πολιτική ατζέντα σε αυτά τα πεδία που έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα εντείνεται η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου σε όλα τα κρίσιμα πεδία. Σε αυτό τον αγώνα μπροστά βγαίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα με τα συνθήματα «το είπαμε - το κάναμε» και «δίπλα σε κάθε πολίτη», που καταδεικνύουν την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας και το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης, διανθισμένα πλέον με τη φράση «απέναντι στη σκανδαλολογία απαντάμε με έργα και μετρήσιμο αποτέλεσμα», που απαντάει στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.  

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση Alco: Στο 7,3% το προβάδισμα της ΝΔ - Το 8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στην Αχαΐα, όπου θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς. Θα επισκεφθεί επίσης εν εξελίξει έργα υποδομών στο Αίγιο, ενώ θα μεταβεί και στην Κάτω Αχαΐα και θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση. Η περιοδεία του θα συνεχιστεί αύριο στην Πάτρα, όπου θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030 και θα κλείσει με συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Αυτό μάλιστα εντάσσεται στα νέα στοιχεία της επικαιροποιημένης κυβερνητικής στρατηγικής για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου. Η ολοκλήρωση, δηλαδή, των περιοδειών του Πρωθυπουργού στην περιφέρεια με συνεντεύξεις τύπου στην πρωτεύουσα του νομού που επισκέπτεται κάθε φορά, καθώς εκτιμάται ότι αποτελούν ευκαιρία μιας συνολικότερης αποτίμησης του κυβερνητικού έργου για τη χώρα και ειδικότερα για τις δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η Τρίπολη και η Λάρισα αναμένεται να είναι οι επόμενοι σταθμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η γαλάζια στρατηγική στο δρόμο προς τις κάλπες περιλαμβάνει ένα ακόμα νέο στοιχείο, αυτό της επικοινωνίας του εβδομαδιαίου απολογισμού του κυβερνητικού έργου. Το σκεπτικό είναι αυτό που έχει διατυπώσει πολλάκις ο Πρωθυπουργός, ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις είναι πολλές και διαρκείς και οι πολίτες με τα καθημερινά άγχη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της ενεργειακής κρίσης είναι αδύνατον να τις παρακολουθούν όλες λεπτομερώς και να ενημερώνονται σωστά ώστε να αντιληφθούν το θετικό αποτύπωμα στη ζωή τους.  Σε αυτό το πλαίσιο προχθές ο Πρωθυπουργός έκανε μία ανάρτηση στο facebook στην οποία κωδικοποιούσε τα 17 κυριότερα στοιχεία του κυβερνητικού έργου της εβδομάδας που πέρασε, καταλήγοντας με το μήνυμα: «σας υπόσχομαι πως κάθε μέρα εργαζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή κάθε πολίτη καλύτερη». Δεν είναι τυχαίο ότι το ίδιο είχε πράξει προ δύο εβδομάδων και ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναφερόμενος σε 15 πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και τονίζοντας πως: «Απέναντι στο βούρκο που κάποιοι επιχειρούν να σύρουν με το ζόρι και χωρίς τεκμήρια τη χώρα, εμείς απαντάμε με θετικό και μετρήσιμο έργο, με εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θεσμικές αλλαγές».

Η στρατηγική αυτή εξάλλου στοχεύει και στην αποφυγή μίας μονοθεματικής πολιτικής ατζέντας με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις. Παρότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η φθορά για την κυβέρνηση από αυτή την υπόθεση είναι μικρή και αναστρέψιμη, ιδίως όσο θα τίθενται πιο εμφατικά τα εκλογικά διλήμματα, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η αντιπαράθεση μόνο γι’ αυτό το ζήτημα και μάλιστα πάνω σε καταγγελίες χωρίς στοιχεία και τεκμήρια, προκαλεί ζημιά συνολικά στο πολιτικό σύστημα την ώρα που η ΝΔ στοχεύει σε μία φυγή της χώρας προς τα εμπρός. Και ο ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου δεν αποκομίζει δημοσκοπικά οφέλη από την υπόθεση αυτή αν και σφυροκοπά καθημερινά την κυβέρνηση. Στη χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO για τον ΑΝΤ1 η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 7,3 ποσοστιαίων μονάδων με ποσοστό 30,3% (από 31,2%) έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ (από 22,9%).

Παρ’  όλα αυτά στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στον «πόλεμο» φθοράς της κυβέρνησης με τη σκανδαλολογία και την υιοθέτηση των ευφάνταστων ιστοριών που δημοσιεύονται, λόγω της ένδειας πολιτικού σχεδίου για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας όπως σχολιάζεται από το κυβερνητικό επιτελείο.  «Εμείς όμως έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας και να βρούμε λύσεις. Και δεν θα αφήσουμε να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο», σημείωνε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reader, σκιαγραφώντας και τους λόγους που ο Πρωθυπουργός αρνείται να προσέλθει στη Βουλή για μία «μονομαχία λάσπης» χωρίς στοιχεία την οποία επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας με την 4η κατά σειρά επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε για τις παρακολουθήσεις. «Οι απαντήσεις θα δοθούν θεσμικά» κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την κυβέρνηση, δε, τονίζεται ότι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι έργο και υποχρέωση της δικαιοσύνης, προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA