Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον θα έχει η επίσκεψη του πρωθυπουργού αύριο και μεθαύριο στο Λονδίνο, ενώ θα συναντηθεί και με τον Βασιλιά Κάρολο τον Γ’. Στη βρετανική πρωτεύουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την Ελλάδα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στον οποίο δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης διεθνούς φήμης επενδυτές και ως χώρα η οικονομία της οποίας αναπτύσσεται δυναμικά μέσα σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, έχοντας παράλληλα ξεχωριστή θέση στο ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον. 

Ως κεντρικός ομιλητής αύριο στο Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, ο πρωθυπουργός θα αναδείξει ενώπιον τουλάχιστον 240 επενδυτών τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει αποχαιρετήσει οριστικά τις εποχές της δημοσιονομικής εποπτείας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «ενδεικτικό του ενδιαφέροντος και του θετικού momentum για την ελληνική οικονομία, είναι ότι θα μετάσχουν περί τους 240 επενδυτές, ενώ η λίστα των συμμετεχόντων συνεχώς διευρύνεται». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επίσης σειρά συναντήσεων με σημαντικούς επενδυτές που είτε έχουν επενδύσει είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο ίδιος θα εστιάσει στο γεγονός ότι παρά τις αβεβαιότητες η Ελλάδα έχει καταφέρει να μειώσει την ανεργία, να αυξήσει το ΑΕΠ της, να διπλασιάσει τις εξαγωγές και να συνεχίζει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τη χώρα και διαμορφώνουν ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον σε μια κρίσιμη συγκυρία. 

Συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’

Το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, κατόπιν της πρόσκλησης που του είχε απευθύνει τον περασμένο Δεκέμβριο κατά την επίσκεψή του στην έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα. Στο επίκεντρο της τότε συνάντησης είχαν βρεθεί τα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοϊου στα πρότυπα του Dumfries House και της ολιστικής προσέγγισης που εφαρμόζει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος που το περιβάλλει την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων και την ανάδειξη του κτήματος σε πράσινο τοπόσημο που είναι ανοικτό στους πολίτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία. 

Το βράδυ ο πρωθυπουργός είναι προσκεκλημένος του καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics Kevin Featherstone για μια συζήτηση με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE. O Kυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, τις προκλήσεις στο δρόμο προς τις εκλογές, την θέση της χώρας σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και μια «δύσκολη» περιοχή, αλλά και για το όραμά του ενόψει τις διεκδίκησης της νέας κυβερνητικής θητείας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA