Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ερντογάν τρίβει τα χέρια του για τα σχέδια που έχει ετοιμάσει για τα κατεχόμενα στην Κύπρο. Θέλει να τα μετατρέψει σε «παράδεισο» εγκλήματος, ανομίας και εκβιασμών, ένα άντρο αδίστακτων κακοποιών που θα εργάζονται για την ευημερία και τον πλουτισμό του καθεστώτος, αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον «πρέσβη» Φεϊζιόγλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Nordic Atlantic

Το σχέδιο του Ερντογάν

Ο διορισμός ενός νεοεθνικιστή ως «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα είναι το τελευταίο σε μια σειρά γεγονότων που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να μετατρέψει την περιοχή στο νησί της Μεσογείου σε «Sin-city», όπου τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τυχερών παιχνιδιών και διακίνησης σεξουαλικών δικτύων μπορούν να λειτουργούν ατιμώρητα και χωρίς καταστολή.

Σίγουρα δεν είναι τυχαία η απόφαση του Ερντογάν, ο οποίος επέλεξε τον Μετίν Φεϊζιόγλου, έναν αντιδυτικό, νεοεθνικιστή δικηγόρο που δεν έχει εμπειρία στη διπλωματία, ως νέο επικεφαλής στο ψευδοκράτος. Υπάρχει ένα καλά οργανωμένο, δόλιο σχέδιο πίσω από αυτό, δεδομένου ότι ο Φεϊζιόγλου συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με τις σκοτεινές δυνάμεις των νεοεθνικιστικών δικτύων (Ulusalcı) που τους αρέσει να λειτουργούν πέρα ​​από τη σφαίρα του νόμου και στο παρελθόν ενοχοποιήθηκαν για δολοφονίες ,σκευωρίες και μεθοδεύσεις που κατά καιρούς στόχευαν μη μουσουλμάνους στην Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ηδη κέντρο ανομίας τα κατεχόμενα»

Τα κατεχόμενα όπου η Τουρκία διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα, είναι ήδη κέντρο ανομίας, έδρα για τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος και τις οργανώσεις μαφίας που προστατεύονταν από τα αφεντικά τους στην Άγκυρα, αναφέρει το Nordoc Monitor. Εγκληματικές επιχειρήσεις λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό ατιμώρητα και κατά καιρούς εργάζονται για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, για διάφορες μυστικές επιχειρήσεις πέρα ​​από τα τουρκικά σύνορα.

Τα ξενοδοχεία, τα πανεπιστήμια και τα καζίνο με τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, ναρκωτικών και σεξ σχεδιάστηκαν για να παρασύρουν Τούρκους αλλά και ξένους σε σχέδια που θα προωθούσαν τη μυστική ατζέντα εκείνων που ασκούν εξουσία και επιρροή στα παρασκήνια στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν έκανε μια συμφωνία με αυτές τις άθλιες ομάδες που είχαν επίσης παρεισφρύσει μέσα σε τουρκικά κυβερνητικά ιδρύματα, ενώ εκκαθάρισε βετεράνους αρχηγούς αστυνομίας και εισαγγελείς που επιχείρησαν να τις καταστείλουν. Σήμερα, οι περισσότεροι νεοεθνικιστές σε αυτές τις ομάδες έχουν στρατολογηθεί ως πρόθυμοι εταίροι που βοηθούν τον Ερντογάν να κυβερνήσει την Τουρκία καθώς και τα κατεχόμενα.

«Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε»

«Η Κύπρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για εμάς. Μπορούμε εύκολα να κάνουμε ό,τι θέλουμε εδώ χωρίς να μας εμποδίζει η αστυνομία ή το δικαστικό σώμα», καταλήγει το έγγραφο κάτω από ένα κεφάλαιο με τίτλο «Κυπριακές Ευκαιρίες». Το έγγραφο υποβλήθηκε για επανεξέταση στον πρώην συνταγματάρχη Τσοσκούν Μπασμπούγκ, με την κωδική ονομασία Coco, ο οποίος ήταν στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και άρχισε να εργάζεται ως αναπληρωτής του Οζκαϊνάκ μετά τη συνταξιοδότηση.

Ο Eρκάν παρουσίασε τις τρέχουσες επιχειρήσεις στα κατεχόμενα, αποκαλύπτοντας την ταυτότητα των περιουσιακών τους στοιχείων και κάνοντας συστάσεις για το πώς μπορούν να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους. Δηλώνοντας ότι τα ναρκωτικά, το παράνομο σεξ και το αλκοόλ ήταν ευρέως διαδεδομένα στα κατεχόμενα, ο Ερκάν είπε ότι το περιβάλλον είναι ώριμο για επιχειρήσεις που στοχεύουν εξέχουσες προσωπικότητες, γραφειοκράτες, ακαδημαϊκούς και πλούσιους ανθρώπους.

Είπε ότι τα νυχτερινά κέντρα όπως τα «Playboy, Sexylady, Lipstick, Crazy & Kings, Yakamoz και Μεξικό», όπου εργάζονται γυναίκες που διακινούνται από ξένες χώρες, ήταν οι πιο σημαντικοί χώροι για παράνομο σεξ. Ναρκωτικά ήταν επίσης διαθέσιμα σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ. Μια υπηρεσία σεξ VIP παρεχόταν σε ξενοδοχεία, με το έγγραφο να ονομάζει μέρη όπως το Merit, το Cratos, το Jasmine Court και το GoldenTulip ως ξενοδοχεία, όπου η νεοεθνικιστική ομάδα είχε τη δική της ομάδα συνοδείας που εργαζόταν για στόχους.

Ο τζόγος και οι γυναίκες δολώματα

Ο τζόγος είναι επίσης μία συχνή δραστηριότητα στα ξενοδοχεία, και σχεδόν όλοι οι αξιωματικοί της τουρκικής στρατιωτικής φρουράς στο νησί παίζουν, παρόλο που οι στρατιωτικοί κανονισμοί απαγορεύουν την εν λόγω δραστηριότητα. Σύμφωνα με το έγγραφο, ένα παρόμοιο κύκλωμα σεξ υπήρχε επίσης σε πανεπιστήμια, ειδικά στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Girne και στο Πανεπιστήμιο της Εγγύς Ανατολής.

Ολόκληρη η επιχείρηση στο νησί διευθυνόταν από τον συνταγματάρχη Φικρέτ Χαλούκ Βεργκιούλ, ο οποίος επέβλεπε ομάδες που εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία και πανεπιστήμια. Κάτω από αυτόν, μια ειδική ομάδα συνοδείας VIP διευθυνόταν από τον συνταγματάρχη Μπιρόλ Καχραμάν.

Ο Βεγκιούλ αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον στρατό το 2014 και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Οι ομάδες συνοδών στα πανεπιστήμια διοικούνταν από τον συνταγματάρχη Ρεσάτ Τιμουτσίν Οζκάν, ο οποίος παρείχε ειδικές υπηρεσίες σε πελάτες που ήθελαν να κάνουν σεξ με ανήλικα κορίτσια. Ομάδες συνοδείας σε νυχτερινά κέντρα διοικούνταν από τον συνταγματάρχη Kαχραμάν. Ο λοχαγός Ουμίτ Τοπάλογλου, διηύθυνε μια «ειδική» ομάδα, η οποία αποτελούνταν από τέσσερις γυναίκες πράκτορες που εργάζονταν για τον τουρκικό στρατό στα κατεχόμενα. Οι πιο πολύτιμες πληροφορίες ελήφθησαν από αυτήν την ομάδα λόγω της εύκολης πρόσβασής τους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και προσωπικό, σύμφωνα με σημείωση στο έγγραφο.

Η «συμμορία» επεξεργάστηκε επίσης σχέδια για να φιλοξενήσει και να οργανώσει ακαδημαϊκά συνέδρια σε ξενοδοχεία στα κατεχόμενα και να καλέσει μέλη του δικαστικού σώματος και ακαδημαϊκούς τους οποίους σχεδίαζαν να εκβιάσουν και να μετατρέψουν σε «περιουσιακά στοιχεία» στέλνοντας ιερόδουλες στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους. «Δεν υπήρχε κανείς που να μπορούσε να πει «όχι» στις γυναίκες που στέλναμε αργά το βράδυ», ανέφερε το έγγραφο, υποδηλώνοντας ότι το σχέδιο είχε ήδη δοκιμαστεί και είχε δώσει αξιοσημείωτα αποτελέσματα για τη συμμορία.

Κάτω από το κεφάλαιο με τίτλο «Ανάγκες και προτάσεις» προτάθηκε το άνοιγμα ενός ολοκαίνουργιου νυχτερινού κέντρου VIP το οποίο θα μπορούσε να εξοπλιστεί με κρυφές κάμερες για να καταγράφει πελάτες και να προσλαμβάνει κάθε είδους γυναίκες συνοδούς που θα περιφέρονταν γυμνές στις εγκαταστάσεις. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το έγγραφο αναφερόταν σε ένα «παράρτημα» στο Βερολίνο και συνιστούσε παρόμοια χαρακτηριστικά για αυτήν που θα εγκατασταθεί στην Κύπρο. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα είχε ήδη μια παρόμοια επιχείρηση στη Γερμανία.

Μια άλλη πρόταση ήταν να διεισδύσει προσωπικό ασφαλείας καθώς και ομάδες πληροφορικής σε άλλα νυχτερινά μαγαζιά και στελέχη εργοστασίων που θα εργάζονταν για τη συμμορία και θα μετέφεραν πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος για να εκβιάσουν θύματα. Οι λίστες κρατήσεων ξενοδοχείων ήταν επίσης στοχευμένες ώστε η συμμορία να γνωρίζει εκ των προτέρων ποιος θα έρχονταν να μείνει σε ξενοδοχεία και να προετοιμάσει τα σχέδιά της για να τους παγιδεύσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA