Μενού
  • Α-
  • Α+

«Δεν συνιστά δα και κάποιο μυστικό ότι μύρισαν εκλογές. Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», σχολίασε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «τα στελέχη της ΝΔ έχουν αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα ότι δεν είναι λαγωνικά», γιατί:

  • Προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα κρατήσει μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2021.
  • Άλλαξαν τον Δεκέμβριο του 2021 τον τρόπο υπολογισμού του φυσικού αερίου, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η τιμή της ενέργειας για τους πολίτες.
  • Διαβεβαίωναν ότι ο πτωχευτικός τους κώδικας, θα ρύθμιζε το ιδιωτικό χρέος, το οποίο ωστόσο διαρκώς αυξάνεται επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Για το θέμα της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου

«Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος είναι παραλυτική για την χώρα. Τα προεκλογικά σενάρια δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και στην σταθερότητα της χώρας. Και είναι βέβαιο, ότι όσο παραμένει η σημερινή κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι, θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα χρέη των πολιτών κι η ζωή θα συνεχίσει να γίνεται δυσκολότερη», υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης.

«Αλλά και η μεσαία τάξη θα συνεχίσει να πιέζεται, παρότι αρχικά αποτέλεσε το «αντικείμενο του πόθου» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξής του, για την άνοδό τους στην εξουσία. Με ανησυχεί πολύ, ότι λόγω της σημερινής κατάστασης το ναζιστικό μόρφωμα του κ. Κασιδιάρη φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους», επεσήμανε.

Για το προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται και τη στάση του ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι ακολουθεί αυτόνομη πορεία και στρατηγική. Δεν προσφερόμαστε ως βολικός εταίρος, ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε καμία αγωνία να μπούμε σε κανενός είδους κυβερνητικό σχήμα. Μόνο στη βάση της δικής μας πρότασης, την οποία θα καταθέσουμε, θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις να μας πουν αν συμφωνούν ή όχι», τόνισε στη συνέχεια ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

«Επειδή τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνουν στις εκλογές με κύριο στόχο να δείξουν στους πολίτες, ποιος είναι ο λιγότερο αποτυχημένος στη διακυβέρνηση της χώρας, είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα εκπλήξει αρνητικά και τους δύο. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA