Μενού
pipili
Φωτεινή Πιπιλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του Πρωθυπουργού με τη Φωτεινή Πιπιλή να φτάνει ακόμα και μέχρι τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, για το περιστατικό ευθύνεται ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο οποίος έκανε μια χειρονομία με την οποία υπονοούσε ότι η Φ. Πιπιλή έχει καταναλώσει αλκοόλ. Η βουλευτής της ΝΔ εκνευρίστηκε και κινήθηκε προς το μέρος του διαμαρτυρόμενη. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, Χριστίνα Κοραή, πάντως, ο κ. Αβραμάκης φέρεται να έκανε κάποια... σεξιστική χειρονομία κατά της βουλευτού. 

pipili
Φωτεινή Πιπιλή | Eurokinissi

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο κ. Αβραμάκης υποστηρίζει πως με τη χειρονομία του εννοούσε «πήγαινε να πιεις έναν καφέ να ηρεμήσεις» και αυτή πιθανότατα το παρεξήγησε. Νωρίτερα,η κα Πιπιλή αντιδρούσε με φωνασκίες στην ομιλία Τσίπρα, κάτι που έκανε τον Λ. Αβραμάκη να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της, με την κ. Πιπιλή να του απαντά πως δεν φωνάζει

Το περιστατικό σχολιάστηκε και από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, ξεκινώντας τη δευτερολογία του, είπε τα εξής: «Η ένταση και ο διάλογος είναι εντός του πλαισίου της δημοκρατικής λειτουργίας. Θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό που είδαμε με τη συμπαθέστατη σε εμένα βουλευτή να σηκώνεται από τη θέση της και να ζητά τα ρέστα από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξαναγίνει».