Μενού
stelios-petsas
Στέλιος Πέτσας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένος την υπόθεση διαφθοράς στην ΕΕ που αφορά χρηματισμούς από το Κατάρ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή δήλωσε ότι είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος σχολίασε πως η κυρία Καϊλή είναι μια φρέσκια φωνή στη σοσιαλδημοκρατία και τόνισε πως οι βελγικές αρχές είναι αρμόδιες για να ερευνήσουν την υπόθεση. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως είναι σοκαρισμένος για δύο λόγους, γιατί η Εύα Καϊλή είναι μια φρέσκια φωνή στο κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ξεκινά μια έρευνα «και φαίνεται να έχουμε μια αντιστροφή αυτού που έχουμε κατακτήσει στο κράτος δικαίου: αντί να είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αυτό πρέπει να προβληματίσει όλο το πολιτικό σύστημα».

«Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν στοιχεία από τις βελγικές αρχές, αυτές είναι αρμόδιες να διερευνήσουν την υπόθεση» τόνισε ακόμα ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε «άλλο πράγμα η έρευνα που πρέπει να ρίχνει πάντα άπλετο φως και άλλο το να χωρίς να έχουμε κάτι στα χέρια μας να σπεύδουμε να καταδικάσουμε».