Μενού
spyraki-kaili
Μαρία Σπυράκη - Εύα Καϊλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται αντιμέτωπο με πρωτοφανές οικονομικό σκάνδαλο με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, για δύο περιπτώσεις που φαινομενικά δείχνουν εντελώς διαφορετικές. Από τη μία η προφυλακισμένη Εύα Καϊλή, κατηγορούμενη για το QatarGate και στο επίκεντρο δωροδοκιών από το Κατάρ και πιθανότατα το Μαρόκο προς Ευρωπαίους αξιωματούχους και από την άλλη η Μαρία Σπυράκη που φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη, όπως την χαρακτηρίζουν τα ξένα Μέσα, με μισθούς και οικονομικές παροχές στο Κοινοβούλιο.

Το γεγονός πως το κάδρο βρίσκονται δύο Ελληνίδες πολιτικοί, έχει αποδειχθεί το καλύτερο μέσο προπαγάνδας για τα τουρκικά Μέσα που δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίσουν την καταγωγή των δύο θέλοντας έτσι να κάνουν «πολιτική» και με αυτόν τον τρόπο εναντίον της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν και δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες πως οι δύο περιπτώσεις μπορεί κάπου να συναντιούνται.

Στην ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Il Messangero, αναφέρει πως η έρευνα που κάνει η βελγική δικαιοσύνη για τη διαφθορά έχει εντοπίσει μία «ακαθόριστη και πολύ μεγάλη ομάδα που δρούσε εντός ευρωπαϊκών δομών με ή χωρίς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Σημειώνεται δεν πως η έρευνα στην Μαρία Σπυράκη έγινε στο πλαίσιο των ελέγχων που έχουν ξεκινήσει στο Ευρωκοινοβούλιο έπειτα από τη σκόνη που σηκώθηκε με το σκάνδαλα χρηματισμού.

Τα ονόματα της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, φιγουράρουν πλέον σε όλα τα διεθνή Μέσα, που παρακολουθούν τις εξελίξεις με το σκάνδαλο διαφθοράς. Γίνεται εκτεντανμένη αναφορά στα όσα διέρρευσαν από την απολογία του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που ουσιαστικά «πήρε πάνω του» τις κατηγορίες αφήνοντας έξω από τον κύκλο την Εύα Καϊλή.

kaili-spyriaki
Εύα Καϊλή - Μαρία Σπυράκη | euronews.com

«Μιλούσε για δέκα ώρες υποχρεώνοντας τον επικεφαλής εισαγγελέα της έρευνας να αναβάλει τις ανακρίσεις των υπολοίπων προσώπων για την επόμενη ημέρα. Ανέφερε ονόματα και επίθεται, έδωσε εξηγήσεις, είπε σε ποιον και από ποιον διακινήθηκαν τα χρήματα από την ΜΚΟ Fight Impunity (σ.σ. του Αντόνιο Παντζέρι), αναφέρθηκε σε μεγάλες δωρέες που έγιναν χάρη στο κύρος που της έδιναν τα μέλη του συμβουλίου επί τιμή στο οποίο συμμετείχαν κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην επίτροποι και πρώην πρωθυπουργοί» αναφέρει η Corriere, με τους Ιταλούς να έχουν έναν παραπάνω λόγο να «σκαλίζουν» τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς ο Παντζέρι φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος και ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στις δοσοληψίες με το Κατάρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA