Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου παραχωρούν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 17:00 στο υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα.

Νωρίτερα ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρξει κρίση στο θέμα των φαρμάκων στην Ελλάδα και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, ακόμη και μέσα στον μήνα που διανύουμε. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυξήσεις θα γίνουν μόνο στα πολύ φθηνά φάρμακα του ενός ή των δύο ευρώ, τα οποία κοστολογικά δεν βγαίνουν λόγω της αύξησης της ενέργειας και θα τις καλύψει ο ΕΟΠΥΥ.

Παρακολουθήστε LIVE τη συνέντευξη Τύπου:

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας αναμένεται να αναφέρει πως δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής του τρόπου διάθεσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), δηλαδή δεν θα χρειάζεται ιατρική συνταγή για να τα προμηθευθεί ο πολίτης από το φαρμακείο, ενώ θα ανακοινώσει ποια θα είναι τα συνταγογραφούμενα ελλειπτικά φάρμακα για τα οποία οι πολίτες θα χρειάζεται πλέον υποχρεωτικά ηλεκτρονική συνταγή και δεν θα αρκεί η χειρόγραφη (έγχαρτη) συνταγή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα τονίσει ότι υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια σε σκευάσματα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες, ενώ θα πει ότι δεν τίθεται θέμα αδυναμίας για την κάλυψη των αναγκών σε νοσοκομειακά σκευάσματα

Παράλληλα θα τονίσει πως δεν τίθεται θέμα επιβάρυνσης των πολιτών από την οποιαδήποτε τιμολογιακή πολιτική ακολουθήσει το Υπουργείο Υγείας και πως οι ελλείψεις αποδίδονται κυρίως σε παγκόσμιες πρωτοφανείς συνθήκες και ότι η χώρας μας βρίσκεται σε καλύτερο σημείο λόγω και της εγχώριας παραγωγής πρωτότυπων και γενόσημων φαρμάκων.