Μενού
francesco giorgi-eva kaili
Francesco Giorgi, Εύα Καϊλή | NPD
  • Α-
  • Α+

Το Morroco Gate είναι μία νέα υπόθεση λόμπινγκ που αναμένεται να απασχολήσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς η Ραμπάτ προσπαθούσε μέσα από το δίκτυο που είχε αναπτύξει μέσω του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι του Φραντσέσκο Τζόρτζι, αλλά και της Εύας Καϊλή να επιβάλλει «μπλόκο» στα αρνητικά ψηφίματα που είχε επιβάλλει η Ευρωβουλή στο Μαρόκο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ολλανδό δημοσιογράφο της «De Standard», το κύκλωμα είχε συγκεκριμένη «ταρίφα» για να μπλοκάρει τα εν λόγω ψηφίσματα και ανερχόταν στα 50.000 ευρώ.

Προκειμένου να στηρίξει τα επιχειρήματά του, ο δημοσιογράφος επικαλέστηκε την κατάθεση του Τζόρτζι στις Βελγικές Αρχές, όπου και παραδέχθηκε ότι οι αντίστοιχες Αρχές του Μαρόκου του ζήτησαν να ασκήσει επιρροή στα ψηφίσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε κάθε ψήφισμα κατά του Μαρόκου, που αυτό το «κύκλωμα» κατάφερνε να μπλοκάρει, έπαιρνε ως ανταμοιβή 50.000 ευρώ. Πηγές του δημοσιογράφου, μάλιστα, αποκάλυψαν στον ίδιο ότι είχε χτιστεί ένα είδος «δικτύου» στις Βρυξέλλες, στο οποίο μέλος πέρα από τον Τζόρτζι και τον Παντσέρι, ήταν και η Εύα Καϊλή.

Ο Ολλανδός ερευνητής δημοσιογράφος αποκάλυψε, παράλληλα, στην τηλεόραση του Alpha ότι ορισμένοι γνώριζαν - ήδη πριν από το 2019 - για τη δράση του Τζόρτζι στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, γεγονός που προκαλεί αρκετά ερωτήματα για τα όσα ισχυρίστηκε η Εύα Καϊλή στην κατάθεσή της, η οποία ανέφερε ότι έβλεπε μαύρες σακούλες, αλλά δεν ήξερε τι περιείχε το περιεχόμενό τους. Ο δημοσιογράφος Αντρέας Κοουβενχόφεν, ο οποίος αποκάλυψε την «ταρίφα» των 50.000 ευρώ σημείωσε ότι ο Τζόρτζι ήταν γνωστός για την παράξενη συμπεριφορά του ήδη πριν από το 2019.

Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει στη συνέντευξή του ως κύριους υπόπτους για διαφθορά τον Αντόνιο Παντσέρι και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος εργαζόταν εκείνη την περίοδο για τον πρώην Ιταλό Ευρωβουλευτή. Παρόλο που ο Παντσέρι σταμάτησε να εργάζεται για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019, ο Τζόρτζι δε σταμάτησε καθώς προσπάθησε να γίνει ο συντονιστής των Σοσιαλδημοκρατών για τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλής δεν ήταν έμπιστο άτομο για τους Σοσιαλδημοκράτες, καθώς γνώριζαν τις «παράξενες»  προσεγγίσεις του στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να ασκεί επιρροή σε όλα τα ψηφίσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διπλωμάτης από το Μαρόκο ανέφερε πως υπήρχαν 147 ψηφίσματα εναντίον της Ραμπάτ, που κατάφερε το συγκεκριμένο δίκτυο να μπλοκάρει συγκεντρώνοντας αρκετές ψήφους, για να μην προχωρήσουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA