Μενού
kostis-xatzidakis
Κωστής Χατζηδάκης | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Kωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε πως στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που θα ορίζει το χρονοδιάγραμμα της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιστημονικούς φορείς σχετικά με τον κατώτατο μισθό και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί.

Μιλώντας στο Action 24, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε πως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου, θα γίνει η εισήγηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης για τον κατώτατο μισθό. Σχετικά με το ύψος της επικείμενης αύξησης του κατώτατου μισθού, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι, στην παρούσα φάση, κανένα σενάριο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, καθώς δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό του ύψους της νέας αύξησης.

«Ο κ. Τσίπρας με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια»

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια», με αφορμή το βίντεο που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τους μισθούς των νέων. «Τους υπόσχεται, λοιπόν, σπίτια, ανώγια και κατώγια, αλλά μόνο στα λόγια» σημειώνει επίσης ο κ. Χατζηδάκης στην ανάρτησή του και προσθέτει: «τέτοιες προσπάθειες ψυχικής ταύτισης με τους νέους έχουμε δει πολλές από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά αποτελέσματα δεν έχουμε δει!».

Ο κ. Τσίπρας με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια! Αναφέρομαι στο βίντεο που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και με το οποίο...

Posted by Kostis Hatzidakis on Tuesday, January 10, 2023

Κατώτατος μισθός: Τα σενάρια για την αύξησή του 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, στις προθέσεις της κυβέρνησης βρίσκεται το σενάριο αύξησης του κατώτατου μισθού τουλάχιστον κατά 7,75% με 8%, όσο δηλαδή αυξήθηκαν και οι συντάξεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει σε νέο μισθό κοντά στα 768 με 770 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ειδικοί, αποκωδικοποιώντας τα όσα προκύπτουν από κυβερνητικά στελέχη, εκτιμούν πως είναι πιθανή ακόμη και μια αύξηση κοντά στο ύψος του πληθωρισμού, δηλαδή έως ή και πάνω από 9,5%. Ετσι δεν αποκλείεται ο νέος κατώτατος μισθός να αυξηθεί κατά 67 ευρώ και να διαμορφωθεί στα 780 ευρώ τον μήνα.