Μενού
sakellaropoyloy
Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα κυριάρχησε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις ενέργειες που γίνονται για την επιστροφή των μαρμάρων, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι θα γίνει μέσα στην επόμενη τετραετία, αν η Νέα Δημοκρατία βγει και πάλι κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στα Γλυπτά του Παρθενώνα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις κι εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς "κόκκινες" γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο όχι μόνο εμείς οι Ελληνες αλλά και οι επισκέπτες να βλέπουμε αυτό το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στο φυσικό του χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης στη σκιά του ιερού βράχου».

Οσον αφορά στην οικονομία ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το 2023 είναι εκλογική χρονιά, αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από τον ψηφισμένο προϋπολογισμό που προβλέπει πλεόνασμα το 2023. Εμείς θα πορευόμαστε με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης από την υπεραπόδοση της οικονομίας να μπορεί να δίνει μέρισμα στις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουμε την δυνατότητα από την υπεραπόδοση της οικονομίας να επιστρέφουμε ένα δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης προς τις κοινωνικές δυνάμεις που το έχουν ανάγκη και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η ΠτΔ χαρακτήρισε «πολύ θετικό ότι παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες - ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται - γίνεται κάθε προσπάθεια στην οικονομία να βοηθηθούν οι ευάλωτοι που καλούνται να καταβάλουν το πιο βαρύ τίμημα».

«Από εκεί και πέρα, με τα πιο πρόσφατα γεγονότα στη Βραζιλία που ευτυχώς δεν είχαν κακή κατάληξη είδαμε κάτι που είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση, τίποτα δεν είναι δεδομένο και γι' αυτό μια ισχυρή οικονομία, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία», πρόσθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.