Μενού
kalogritsas
Χρήστος Καλογρίτσας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα Τρίτη (24/1) στο Ειδικό Δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της δίκης του Χρήστου Καλογρίτσα και του Νίκου Παππά, με τους συνηγόρους του επιχειρηματία να καταθέτουν στην έδρα αποσπάσματα από το ημερολόγιο που κρατούσε η επί 40 χρόνια γραμματέας του, Ευθαλία Διαμαντή.

Τα επίμαχα αποσπάσματα έρχονται σε συνέχεια της κατάθεσής της στο δικαστήριο, όπου μεταξύ άλλων η μάρτυρας είχε μιλήσει για «φακέλους και τσάντες με χρήματα που έφευγαν από το γραφείο Καλογρίτσα με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο εν λόγω ημερολόγιο εμφανίζονται καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία, καθώς και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον συνήγορό του Καλογρίτσα, Άγγελο Καραχάλιο, στο ημερολόγιο η γραμματέας του επιχειρηματία έχει καταχωρήσει τον Σεπτέμβριο του 2016 τις εξής συναντήσεις, στα γραφεία του που αποδεικνύουν την αξιοπιστία της και επιβεβαιώνουν αλλά και το επίμαχο sms που προσκομίστηκε στο δικαστήριο: μία στις 15/9 με τον Αρτέμη Αρτεμίου και δύο συναντήσεις στις 22/9, το μεσημέρι με τους Παππά- Αρτεμίου και το βράδυ, μετά το ραντεβού του Χρ. Καλογρίτσα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, συνάντηση επίσης με τον Ν. Παππά.

Συνήγοροι Παππά: Πλαστά τα SMS

Ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, Γιάννης Μαντζουράνης υπέβαλε στο δικαστήριο ένσταση κατά των μηνυμάτων (SMS) που προσκομίστηκαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα με συνομιλίες μεταξύ του επιχειρηματία και του Νίκου Παππά.

Η ένσταση, όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης, αφορά σε παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, διότι η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς την έγκριση του ενός από τους συνομιλητές, δηλαδή του Νίκου Παππά ενώ υποστήριξε πως είναι και πλαστά. Προς τούτο προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη βάση της οποίας είναι δυνατόν να «φτιαχτούν» διάλογοι μεταξύ συνομιλητών από κινητά τηλέφωνα.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS, που εμφανίστηκαν από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά. Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί τη πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και, μέσω αυτής, την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών.  Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών. Προειδοποιούμε: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν, ούτε εντός ούτε εκτός του δικαστηρίου».