Μενού
kalogritsas
Χρήστος Καλογρίτσας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δίκη περί ευθύνης υπουργών στο Ειδικό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, με την πλευρά Καλογρίτσα να έχει προσκομίσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Νίκος Παππάς ήθελε να δημιουργήσει τηλεοπτικό «κανάλι ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, μετά το SMS που έδωσε στη δημοσιότητα ο συνήγορος του επιχειρηματία και στο οποίο ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ έδινε και τα ποσοστά με τα οποία γνωστοί επιχειρηματίες θα συμμετείχαν στη δημιουργία του καναλιού, σήμερα κατατέθηκαν και αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέα του επιχειρηματία, Ευθαλίας Διαμαντή, στα οποία εμφανίζονται καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον δικαζόμενο επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Μάλιστα, μέσω του δικηγόρου του, Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Καλογρίτσας ανέφερε ότι προτίθεται να προσκομίσει ο ίδιος στο Ειδικό Δικαστήριο το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να αποδείξει ότι τα SMS με τον Νίκο Παππά δεν είναι πλαστά όπως ισχυρίζονται οι συνήγοροι του πρώην υπουργού. Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αυτά τα μηνύματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ουδέποτε αμφισβητήθηκαν έως τώρα από όταν κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Bουλής.

«Θυμίζω ότι η Βουλή έδωσε το πόρισμα της τον Ιούλιο 2021. Τώρα έχουμε 2023. Ο κ. Παππάς από το 2016 που έγινε ο διαγωνισμός ακούει για αυτά τα SMS και δεν αντέδρασε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι πλαστά.Άφησαν οι δικηγόροι του τα χρόνια να περνάνε και να τίθενται ενώπιον αρχών τέτοια στοιχεία; Ουδέποτε τα αμφισβήτησε. Έπρεπε να ζητήσει από το Hλεκτρονικό Εγκλημα στοιχεία, να πάει σε πραγματογνώμονες. Δεν έχουν τόσα χρόνια πει ούτε λέξη.

Έφυγε από τη Βουλή και πήγε στον ανακριτή. Δεν είναι δυνατό να δεχθώ, ότι τα πέντε SMS που θεμελιώνουν τα επιχειρήματα μας, και κάνουν χρήση, τα προσβάλλουν τώρα. Το έκτο SMS που φέραμε εδώ, το φέραμε προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μας. Δεν καταθέσαμε τα υπόλοιπα, γιατί ο εντολεας μας είπε να περιοριστούμε στα αναγκαία. Από το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα προκύπτει η ακρίβεια του SMS. Η σελίδα αυτή αποδεικνύει ότι έγινε το ραντεβού με τον Aρτεμίου. Ο Καλογρίτσας δίνει το κινητό του στη διάθεσή σας. Υπεύθυνοι είναι η άλλη πλευρά που τόλμησε να ψελλίσει ότι είναι πλαστό. Το λέω από τώρα αν βγουν όλες οι συνομιλίες δεν θα έχουμε την ευθύνη. Εγώ δεν το πίστευα, όταν τα διάβασα. Έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έχει γράψει αυτά πρώην υπουργός».

Τα επίμαχα αποσπάσματα από το ημερολόγιο

Νωρίτερα, στο έγγραφο που προσκόμισε η υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα, εμφανίζονται καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον δικαζόμενο επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο συνήγορος Καλογρίτσα, Αγγελος Καραχάλιος, στο ημερολόγιο η γραμματέας του επιχειρηματία έχει δύο σημειώσεις τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με αυτές τις καταχωρήσεις έγιναν δύο συναντήσεις, πάντα στα γραφεία του Χρήστου Καλογρίτσα, μία στις 15 του μήνα και μία στις 22 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ τη δεύτερη στη συνάντηση Παππά - Αρτεμίου μετείχε και ο ίδιος ο Καλογρίτσας. Μάλιστα η δεύτερη συνάντηση των τριών ( Παππά - Καλογρίτσα - Αρτεμίου) έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων έχουν ως εξής:

  • 15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14,25- 15,00
  • 22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -13,25-23,45
  • 22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 – 21,30
  • 22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) – 22,15-22,4

Οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα, ανέφεραν συγκεκριμένα: «Θα θέλαμε να σας καταθέσουμε δυο σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην κατάθεση της κ. Ευθαλίας Διαμαντή, αλλά και το ιστορικό sms της 15.9.2016 που παρουσιάσαμε. Επειδή τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της μάρτυρος. Ο κ. Παππάς στη μήνυσή του την χαρακτήρισε ανυπόληπτη και κοινή συκοφάντη. Τα στοιχεία αυτά είναι από το ημερολόγιο που τηρούσε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα. Είναι δυο αποσπάσματα από τις 15.9.2016 και από τις 22.9.2016».

Ενστάσεις από Παππά για πλαστά SMS

Παράλληλα, οι συνήγοροι του κ. Παππά και ειδικότερα, ο Γιάννης Μαντζουράνης, υπέβαλλε στο δικαστήριο ένσταση για τα SMS που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα. Τα SMS ο κ. Μαντζουράνης τα χαρακτήρισε πλαστά και παράνομα αποδεικτικά μέσα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζουράνης ανέφερε: «Τα SMS είναι πέντε. Τα προσβάλλουμε ως παράνομα αποδεικτικά μέσα, διότι καλύπτονται από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και κατατέθηκαν χωρίς τη συναίνεση του κ. Παππά. Υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου και άλλων δικαστηρίων.

Είναι παράνομο αποδεικτικό μέσο και δεν μπορεί ούτε να αξιοποιηθεί. Προσβάλλω τα SMS ως πλαστά. Και προσκομίζω πραγματογνωμοσύνη με τις υπογραφές δυο εκ των εμπειρότερων πραγματογνωμόνων, του κ. Καλατζή και του υιού του. Επίσης, θα δώσω σχεδιαγράμματα από τα οποία προκύπτει ότι τα SMS δεν αντηλλάγησαν μεταξύ των ενδιαφερομένων. Προκύπτει, πως αν μου δώσει κάποιος τον αριθμό του μπορώ να φτιάξω 100 τέτοια μηνύματα. Επίσης, καταθέτω απάντηση του ΟΤΕ μετά από αίτημα του κ. Παππά που ζήτησε να του δοθούν όλες οι επικοινωνίες κατά την επίμαχη περίοδο και τα sms».

Επιπρόσθετα σε δήλωσή του σήμερα 24/1, ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης αναφέρει: «Σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS, που εμφανίστηκαν από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά. Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί τη πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και, μέσω αυτής, την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών. Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών. Προειδοποιούμε: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν, ούτε εντός ούτε εκτός του δικαστηρίου».