Μενού
oikonomoy
Γιάννης Οικονόμου | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για παραλήρημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο με σχετική του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στη διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν».

Τσίπρας: Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «εγκληματικό δίκτυο εντός του Μεγάρου Μαξίμου» ενώ ζήτησε να «παραιτηθεί ο πρωθυπουργός των υποκλοπών και της εκτροπής». Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην κατακλείδα των δηλώσεών του πως: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή»

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στις τηλεοπτικές κάμερες:

«Επισκέφτηκα την ΠτΔ για να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, την πρωτοφανή αυτή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο, από ένα εγκληματικό δίκτυο θα έλεγα εγώ που λειτουργούσε όμως  εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 

Και πλέον δεν μιλάμε με εικασίες και στη βάση δημοσιευμάτων αλλά πλέον με αποδείξεις που περισυνέλλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια αρχή ΑΔΑΕ κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Και επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ την ευθύνη της οποίας έχει ο κ. Μητσοτάκης με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα κ. Βλάχου. Παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις επικοινωνίες τις τηλεφωνικές πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων 

Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως από ευθυνών. Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες ευθύνες τους. Και οφείλει να πράξει  αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή».