Μενού
koutsoympas
Δημήτρης Κουτσούμπας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής και αφορά στο δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, όπως και το σύνολο των πολιτικών επιλογών της που συσσωρεύουν προβλήματα στις πλάτες του λαού» τόνισε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, στη Βουλή.

Οπως ξεκαθάρισε το ΚΚΕ δεν περίμενε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράζει τη μομφή του προς την κυβέρνηση ενώ χαρακτήρισε « βρώμικη» την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, η οποία όμως έχει «πολλά πλοκάμια». Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΚΚΕ καταθέτει μομφή στην κυβέρνηση για την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα για τους μισθούς και τις συντάξεις που είναι τσακισμένοι, για την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπει το λαό σε στόχο. 

Κάνετε ό τι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο το νομοθετικό πλαίσιο, είπε, ενώ στηλίτευσε και τη συγκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων σε βάρος της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, για την οποία έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την προσπάθεια μηχανισμών να παρακολουθήσουν τη δράση του Κόμματος. «Κάνατε ότι μπορούσατε για να θαφτεί στο μαύρο σκοτάδι η υπόθεση», συμπλήρωσε.