Μενού
mitsotakis-tsipras
Κυριάκος Μητσοτάκης-Αλέξης Τσίπρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Θετικό είναι το «ταμείο» που κάνει το κυβερνητικό επιτελείο από την πολιτική μονομαχία του Πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό ο οποίος μίλησε εμπεριστατωμένα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον «ο κ. Τσίπρας - που προκάλεσε αυτή τη διαδικασία επειδή δεν είχε άλλο δρόμο από αυτόν την κλιμάκωση - δεν είπε κουβέντα για το μέλλον», επιβεβαιώνοντας την απουσία σοβαρής εναλλακτικής πρότασης για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Πώς γνώριζε ονόματα ο κ. Τσίπρας;

Όπως σημειώνουν από το γαλάζιο στρατόπεδο, το ζήτημα των παρακολουθήσεων τέθηκε στη σωστή του διάσταση «με καθαρά  θεσμικό τρόπο», ενώ αποδείχτηκε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε την ΑΔΑΕ για να έχει πλήρη πληροφόρηση, καθώς προφανώς είχε προνομιακή ενημέρωση από «ρυπαρά δίκτυα». «Τι σχέση έχει ο κ. Τσίπρας με τα ρυπαρά δίκτυα που καταγγέλλει η κυβέρνηση;», διερωτάται η Πειραιώς και υπογραμμίζει το γεγονός πως στην επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, προς τους αρχηγούς των κομμάτων «δεν υπήρχαν ονόματα προσώπων που τελούσαν υπό επισύνδεση από την ΕΥΠ», παρά μόνο στην επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Ράμμο από τον περασμένο Δεκέμβριο. «Πώς ήταν σε γνώση του κ.Τσίπρα οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί των  προσώπων αυτών; Μέσω ποια ακριβώς διαδρομής;», ρωτούν στελέχη της ΝΔ.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνιζαν πως «με πολύ τεκμηριωμένα νομικά επιχειρήματα» αναλύθηκε τόσο από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, γιατί δεν είναι σωστός ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η ΑΔΑΕ και κατέληγαν πως «σε πολιτικό επίπεδο το θέμα κλείνει εδώ. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι δεν θα αφήσει τίποτα στο σκοτάδι».

Κουβέντα από τον κ. Τσίπρα για το «μαύρο χρήμα» προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Στελέχη της Πειραιώς προσθέτουν επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέφυγε για άλλη μια φορά στη σιωπή ως προς τα μείζονα ερωτήματα που του απηύθυνε ο Πρωθυπουργός για τη ροή «μαύρου χρήματος» με σακούλες - όπως έχει κατατεθεί - από τον Χρήστο Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τις σχέσεις του ίδιου με τον δικηγόρο «των offshore» Αρτέμη Αρτεμίου, τα ποσοστά που μοίραζε σε καναλάρχες ο Νίκος Παππάς «στο όνομα δήθεν της ελευθεροτυπίας και της διαφάνειας», αλλά και για την τακτική του να υιοθετεί fake news (σ.σ. μικρή Μαρία - Έβρος) που διασύρουν τη χώρα διεθνώς και χρησιμοποιούνται για την τουρκική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσμετρούν στα θετικά της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή και την ευκαιρία που δόθηκε για τη σύγκριση της 4ετίας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη της ΝΔ, να αναλυθούν οι πολιτικές που προωθήθηκαν αυτή την 4ετία για τη βελτίωση της ζωής όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων και να αντιπαρατεθούν με αδιαμφισβήτητα στοιχεία και βάσιμα επιχειρήματα με τα «καταστροφικά πεπραγμένα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την περίοδο 2015-2019.

Εξίσου σημαντική ήταν η δυνατότητα μέσω της συζήτησης να χαραχτούν με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά και να αντιμετωπίζει τις κρίσεις, ενώ, κ. Τσίπρα, εσείς έχετε μία ιστορία να προσωποποιείτε εσείς ο ίδιος τις κρίσεις. Είμαστε δύναμη έργου και ελπίδας, παραμένετε δυστυχώς - το αποδείξατε και σήμερα - ένας φορέας καθηλωμένος στη μιζέρια», τόνισε μεταξύ άλλων χθες ο Πρωθυπουργός, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι οι πολίτες στις εκλογές θα επιλέξουν «τη δεύτερη εντολή στην προκοπή για μία αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη ΝΔ» έναντι μιας «δεύτερης φοράς στη συμφορά».   

Επιπλέον, στο κυβερνητικό στρατόπεδο επέμεναν ότι η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαλέγει για άλλη μια φορά τη δημιουργία τοξικού κλίματος ενόψει εκλογών. Και παρέθεταν ως ένδειξη γι’ αυτό τις διαρκείς διακοπές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του Πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας αυτή τη συμπεριφορά «δείγμα άγχους και ηττοπάθειας» σε αντίθεση με το αρραγές μέτωπο που απέδειξε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Για το Μέγαρο Μαξίμου πάντως η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει πλέον εξαντληθεί σε πολιτικό επίπεδο, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης που θα δώσει όλες τις απαντήσεις και τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και τα κυβερνητικά στελέχη είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το έργο τους για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, την αντιμετώπιση των πραγματικών τους προβλημάτων όπως η ακρίβεια και την ανάταξη της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Στόχος της τριήμερης επίσκεψης του Πρωθυπουργού εξάλλου από αύριο στην Ιαπωνία είναι η ανάδειξη της νέας Ελλάδας που έχει αφήσει για καλά πίσω της τις κρίσεις, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων με αιχμή την ενέργεια και η προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων για τη χώρα. Από εβδομάδα πια θα επιστρέφει στο πρόγραμμα των περιοδειών του και των επισκέψεων σε κρίσιμες περιοχές της Αττικής.