Μενού
mitarakis
Νότης Μηταράκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην αποκάλυψη πως γνώρισε τη μετανάστρια από τη Συρία, την περιβόητη Μπαϊντά, από το επεισόδιο των «38» στον Έβρο, όταν αυτοί βρέθηκαν στην Ελλάδα, προχώρησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Εμφανιζόμενος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» ο κ. Μηταράκης σχολίασε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην κατάθεσή τις στις ελληνικές Αρχές τον Σεπτέμβριο του 2019 η Μπαϊντά προχώρησε σε ανακρίβειες σχετικά με το τι συνέβη στη νησίδα, ενώ η ίδια δεν ανέφερε τον υποτιθέμενο θάνατο της 5χρονης παρά μόνο μετά από επίμονες ερωτήσεις. Μάλιστα, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως η 28χρονη Σύρια, η οποία εντοπίζεται πλέον στη Γερμανία, δεν ήταν από την αρχή στο επεισόδιο με τους μετανάστες στον Έβρο αλλά εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή.

«Βρέθηκε εκεί με το κινητό της, με powerbank», είπε ο κ. Μηταράκης. Όπως αποκάλυψε, ο ίδιος τη γνώρισε στις 16 Αυγούστου όταν βρέθηκε στον Έβρο για να συναντήσει την ομάδα σημειώνοντας πως «είναι μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση, όχι αυτό που θα περίμενε να δει κανείς από έναν οικονομικό μετανάστη».

Ο κ. Μηταράκης στάθηκε στον υποτιθέμενο θάνατο της «μικρής Μαρίας», σημειώνοντας πως όχι μόνο δεν είχε αναφερθεί στη λίστα που έστειλαν οι ΜΚΟ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που εμφανίζεται η εν λόγω οικογένεια, δεν φαίνεται πουθενά πέμπτο παιδί. Μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στην εμπλοκή δύο ελληνικών ΜΚΟ στην υπόθεση. «Αυτές οι δυο ΜΚΟ έχουν άμεση σχέση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένω μια εξήγηση. Αν δεν είχαμε εμείς νηφαλιότητα, θα είχε συμβεί θερμό επεισόδιο. Δόθηκε η οδηγία στην Μπαϊντά να στηθεί το σκηνικό με ένα παιδί, το εμφάνισαν ως δήθεν νεκρό, η συγκεκριμένη μιλούσε με δυο Μέσα, ένα από τη Γερμανία και ένα από τη Βρετανία. […] Αν οι δυο ΜΚΟ έχουν σύνδεση με λαθροδιακινητή δεν το ξέρουμε. Έχω καταθέσει μήνυση, υπάρχει ανοικτή δικογραφία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ζητήσει ούτε συγγνώμη».

Παρακολουθήσεις: Θεσμική εκτροπή η επιστολή Ράμμου σε Τσίπρα

Αναφορικά για το θέμα των παρακολουθήσεων, σχολίασε, «εδώ υπάρχει μια θεσμική εκτροπή με την επιστολή της ΑΔΑΕ στον Τσίπρα. Κανείς δεν μπορεί να σηκωθεί στη Βουλή και να πει για άτομα που παρακολουθούνται. Το έγγραφο της ΑΔΑΕ δεν μιλάει για παράνομες επισυνδέσεις. Ο κύριος Τσίπρας ανακοίνωσε προσωπικά δεδομένα στη Βουλή, παραβιάζοντας το απόρρητο, ενώ οι συγκεκριμένοι μπορεί να ήταν επισυνδεδεμένοι για εθνικούς λόγους. Το κακόβουλο λογισμικό δεν είναι κάτι που το έχει ένας. Δεν χρειάζεται να είναι στην Ελλάδα. Και τα δικά μας τα κινητά μπορεί να προσπαθούν να τα παρακολουθήσουν διακινητές».

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομία, ανέφερε πως «η ελληνική οικονομία πάει καλά. Αν οι επενδύσεις δεν έρχονται, αν η ανεργία δεν πέφτει, όσο και αν θέλει κάποιος να νομοθετήσει μια αύξηση στις συντάξεις, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα αύξηση μισθών. Υπάρχει έλλειψη δυναμικού σε συγκεκριμένες κατηγορίες, στις οποίες υπάρχει αύξηση μισθών. Είναι μεγάλο ζήτημα η αύξηση των επιτοκίων στην Ευρώπη. Μιλάμε για μια κοινωνία που παράγει και μια κυβέρνηση που μπορεί».