Μενού
nea dimokratia
Κτίριο Νέας Δημοκρατίας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία κράτησε ανοικτό το θέμα της «νεκρής Μαρίας» αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν ξέρουμε αν δεν υπήρξε» κάνοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για «κακούς χειρισμούς» από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση. Από την πλευρά της η Πειραιώς κάνει λόγο για πλήρη διαπόμπευση της χώρας μας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Πόπη Τσαπανίδου και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν μία μεγάλη «συγγνώμη» στον ελληνικό λαό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε τον ρόλο του δημόσιου κατήγορου για τον υποτιθέμενο θάνατο της «μικρής Μαρίας», διαπομπεύοντας διεθνώς τη χώρα μας στην προσπάθειά του να πλήξει με κάθε τρόπο τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Σήμερα, παρότι τα fake news έχουν αποκαλυφθεί σε όλη την έκτασή τους, αντί να ζητήσει συγγνώμη, εξακολουθεί να αμφισβητεί τα γεγονότα, δια στόματος της Εκπροσώπου Τύπου του, κας Τσαπανίδου. Αυτή τη φορά, οφείλει μια μεγάλη «συγγνώμη» στον ελληνικό λαό:

-Για τη θέση που έσπευσε να πάρει, υποστηρίζοντας ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος. Υιοθετώντας άκριτα την ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 και αποδεικνύοντας τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούσε με τα μέλη της. Μια ανακοίνωση που η ίδια η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανακάλεσε ως «εσφαλμένη πεποίθηση».

-Για την επιμονή ότι υπάρχει νεκρό παιδί με το όνομα «Μαρία» και την άρνησή του να αποδεχθεί την πραγματικότητα, τη στιγμή που οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν έναν σκηνοθετημένο και ενορχηστρωμένο από λαθροδιακινητή, σε συνεργασία με μία γυναίκα εκ των 38 μεταναστών, «θάνατο». Μάλιστα, σε χθεσινό δημοσίευμα, αποκαλύφθηκε η κατάθεση της εν λόγω γυναίκας στην Υπηρεσία Ασύλου, η οποία αναφέρεται στη μικρή Μαρία ως εξής: «Ξέχασα, είναι ένα κοριτσάκι που πέθανε και λέγεται Μαρία».

-Δεν ξεχνάμε ότι πρώτος ο κ. Τσίπρας μίλησε «για τη νεκρή Μαρία», ενώ ο κ. Κατρούγκαλος έφτασε στο σημείο να δημοσιεύσει λίστα ονομάτων των 38 μεταναστών. Της ίδιας λίστας, δηλαδή, που δόθηκε από αναμεμειγμένες στην υπόθεση ΜΚΟ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

-Για τη συνεχή υπονόμευση της πολιτικής φύλαξης των εθνικών συνόρων και τη στοχοποίηση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων για παράνομες επαναπροωθήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναθεωρήσει τη στάση του μετά τις αποκαλύψεις, επιμένει να δρα ως διακινητής fake news και τουρκικής προπαγάνδας και να παίζει με τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών».

Νωρίτερα, η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε δηλώσει ότι: «υπάρχουν κακοί χειρισμοί από την κυβέρνηση». Οι παρουσιαστές της εκπομπής ανέφεραν στην καλεσμένη τους πως «Νεκρή Μαρία πάντως δεν υπάρχει», για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος με την κυρία Τσαπανίδου και κατ' επέκταση τον ΣΥΡΙΖΑ να μην δέχονται πως δεν υπήρξε εν τέλει η συγκεκριμένη υπόθεση.

  • - Νεκρή Μαρία πάντως δεν υπάρχει
  • - Αυτό δεν το ξέρουμε...
  • - Πιστεύεις πως μπορεί να υπάρχει;
  • - Η νεκρή Μαρία δεν υπάρχει σύμφωνα με έναν Σύρο μετανάστη ο οποίος μίλησε στην Καθημερινή
  • - Και που είναι το παιδί; Εξαφανίστηκε η σορός του; Και οι γονείς λένε πως δεν λείπει κανένα παιδί.
  • - Οχι οι γονείς δεν το λένε αυτό. Μέχρι και τώρα λένε πως το παιδί υπήρξε, λένε πως δέχθηκαν πιέσεις οτι δεν υπήρξε. Υπάρχουν άλλοι δύο Σύροι μετανάστες που ζουν ο ένας στη Γερμανία και ο άλλος στην Ολλανδία, που επίσης υποστηρίζουν το θέμα αυτό.

Από εκεί και πέρα η Πόπη Τσαπανίδου υποστήριξε πως «έχει περάσει τόσος καιρός σε μία περιοχή που είναι ποτάμι και έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες, που να μην ξέρουμε τι έχει συμβεί» ενώ ανέφερε πως η κυβέρνηση έπρεπε από την πρώτη στιγμή να στείλει ανθρώπους στο σημείο ώστε να διερευνήσουν τι έχει συμβεί. Μάλιστα, απαντώντας στους παρουσιαστές που ανέφεραν πως η νησίδα δεν ανήκει σε ελληνικό έδαφος, απάντησε πως: «Υπάρχει έγγραφο του ΓΕΣ που βεβαιώνει πως είναι και ελληνική. Η Ελλάδα υποχρεούτο να πάει με απόφαση του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τέλος, υποστήριξε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτιστη προτεραιότητα η συμπεριφορά απέναντι στους μετανάστες» και όταν έγινε αναφορά στις συνθήκες που υπήρχαν στο κέντρο στη Μόρια σημείωσε πως εκείνη την περίοδο η χώρα «δέχθηκε 1,5 εκατ. μετανάστες σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα».