Μενού
alexis-tsipras
Αλέξης Τσίπρας | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη συντριβή του F-4 Phantom το οποίο απογειώθηκε από την Ανδραβίδα και κατέπεσε ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, εξέφρασε τη θλίψη του. Έγραψε στο Twitter: «Βαθιά η θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα. Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες στους δικούς του ανθρώπους».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε «πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας». 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη. Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης. Που βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία, και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού. Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει». 

mitsotakis