Μενού
takis-theodorikakos
Τάκης Θεοδωρικάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνέχεια στο θέμα του Documento για την υπόθεση που αφορά τον γιο του Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος. Πρόκειται για την καταγγελία ανώτατου αξιωματικού, σύμφωνα με την οποία ο γιος του υπουργού και κάποιοι φίλοι του, εντοπίστηκαν με ναρκωτικά σε τυπικό έλεγχο της Αστυνομίας κι έγιναν προσπάθειες για να «κουκουλωθεί» το θέμα. Σήμερα (30/1) το MEGA αποκάλυψε ότι ο ταξίαρχος κατέθεσε φωτογραφίες, τις οποίες του είχε στείλει ο υπεύθυνος της ΔΙΑΣ που έκανε έλεγχο στους νεαρούς και ο οποίος φέρεται να εντόπισε τα ναρκωτικά.

Στις φωτογραφίες που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA απεικονίζονται, κοκαΐνη, χασίς, «τρίφτες» και μάρκες. Ο ταξίαρχος που έκανε την καταγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίζεται πως οι φωτογραφίες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του καθώς μπορεί να ταυτοποιηθεί τόσο ο αποστολέας τους όσο και η ώρα. Οσο για το λόγο που έγινε η αποστολή των φωτογραφιών με τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο ταξίαρχος είπε πως έγινε εξαιτίας διχογνωμίας που υπήρχε όσον αφορά την αντιμετώπιση της παρέας των τεσσάρων νεαρών. 

narkotika
@MEGA

Ο ταξίαρχος ζήτησε επίσης να παρθούν καταθέσεις από τους άνδρες της ΔΙΑΣ που έκαναν τον έλεγχο και ισχυρίστηκε πως στο εσωτερικό σύστημα ελέγχου φαίνονται τα πρόσωπα και τα ονόματα των τεσσάρων ατόμων. Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, σε ένα σημείο της κατάθεσής του εξέφρασε και τους φόβους του: «ξεκαθαρίζω πως οτιδήποτε μου συμβεί εφεξής και δη σε ό,τι αφορά εμένα ή τα μέλη της οικογένειάς μου, αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο υπουργός Θεοδωρικάκος και ο πρώην αρχηγός και νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Καραμανλάκης». 

«Αστυνομικοί εισέβαλαν στο "Αδιάφθορων" για τον φάκελο»

Μετά την κατάθεση του ταξίαρχου της Αμεσης Δράσης, σύμφωνα με το MEGA ομάδα αστυνομικών από υπηρεσίες που υπηρετούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήγαν στο Εσωτερικών Υποθέσεων και μπήκαν στα γραφεία αναζητώντας φάκελο της υπόθεσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που οι αστυνομικοί παραλίγο να πιαστούν στα χέρια και χρειάστηκε η παρέμβαση δικαστικών λειτουργών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου 

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για ψέματα και συκοφαντίες. Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Καθώς συνεχίστηκε και σήμερα, από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου- και, καθώς επίσης συνεχίζεται και η δημόσια συζήτηση για τις φερόμενες επικοινωνίες αστυνομικών με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις, υπενθυμίζεται ότι: με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη». 

Επίσης ο Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτηση που έκανε την Κυριακή (29/1) υποστήριξε πως πρόκειται για σκευωρία.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου: 

Ως εδώ η αθλιότητα!  Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι ανήθικες αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, επομένως. Γι αυτό και από χθες, ο «έγκριτος» κύριος Βαξεβάνης επιστράτευσε τον λασπωτήρα του Documento με ένα αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου, που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας. Το οποίο και στη συνέχεια συγκεκριμένες ιστοσελίδες, με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, έσπευσαν να υιοθετήσουν. 

Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται Αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Πρόκειται για δύο αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρά τις πιέσεις του να παραταθεί η θητεία του, αλλάζοντας το όριο ηλικίας που προβλέπει ο νόμος.

Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια! Φτάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας τόσο ο ίδιος, όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται με τον πλέον ανήθικο τρόπο στο γιο μου. Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό.

Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου,στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό! Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδωθούν οι πραγματικές ευθύνες.

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να εξυπηρετεί τις πολιτικές του εμπάθειες απέναντί μου, θίγοντας το παιδί μου. Για όλους αυτούς τους λόγους προσφεύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ως Υπουργός, ως Έλληνας Πολίτης, αλλά, κυρίως, ως γονιός. Ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών αυτής της άθλιας σκευωρίας. Αλλά, και εναντίων των πρόθυμων ρυπαρογράφων που τις υιοθετούν και τις αναπαράγουν, εξυπηρετώντας πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Ως εδώ η αθλιότητα!

Ως εδώ η αθλιότητα! Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες...

Posted by Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos on Sunday, January 29, 2023