Μενού
sakellaropoulou
Κατερίνα Σακελλαροπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το «παρών» στις κηδείες των δύο πιλότων του μοιραίου αεροσκάφους Phantom F-4, του κυβερνήτη και Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και συγκυβερνήτη και Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που κατέπεσε τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ανδραβίδα, θα δώσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί, αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, για να παραστεί στην κηδεία του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ στις 3 Φεβρουαρίου και ημέρα Παρασκευή, η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο Νευροκόπι, για να παραστεί στην κηδεία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Υπενθυμίζεται ότι αύριο στην Τρίπολη θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και θα παραστεί στην κηδεία του άτυχου Υποσμηναγού, ενώ την Παρασκευή στο Νευροκόπι θα παραστεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σακελλαροπούλου: Θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το δικό της συλλυπητήριο μήνυμα με αφορμή τον χαμό των άτυχων πιλότων, καθώς με ανάρτησή της στο Facebook, επισημαίνει ότι «Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της Πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος». Εκφράζει, επίσης, τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους και τονίζει ότι «Ο πόνος τους είναι και δικός μας».

Ακολουθεί η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Πενθούμε, με βαθιά θλίψη, τον θάνατο, εν ώρα καθήκοντος, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εκπαιδευτικής άσκησης.

Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Ο πόνος τους είναι και δικός μας».

Πενθούμε, με βαθιά θλίψη, τον θάνατο, εν ώρα καθήκοντος, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού...

Posted by Katerina Sakellaropoulou on Wednesday, February 1, 2023