Μενού
FARMAKONISI
Glomex
  • Α-
  • Α+

Το άσπρο μαύρο επιχειρεί να κάνει για μία ακόμα φορά η τουρκική πλευρά με την τουρκική ακτοφυλακή να εκδίδει ανακοίνωση πριν από λίγο αναφορικά με το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι, όπου η τουρκική ακταιωρός έχει μπει σε ελληνικά χωρικά ύδατα και κάνει επικίνδυνους ελιγμούς σε απόσταση αναπνοής από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, που έριξε πυρά στον αέρα για να τους απωθήσει.

Οι Τούρκοι, προφανώς επειδή απέκρυψαν το συμβάν, λένε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 5 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι κάποιες ιστοσελίδες και social media της Ελλάδας το παρουσίασαν σαν τελευταία είδηση. Εβαλαν μάλιστα και φωτογραφίες με τους Ελληνες να πυροβολούν στον αέρα.

Υποστηρίζουν ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για το τι συνέβη και λένε ότι ήταν σε δική τους περιοχή ευθύνης, κι ότι απομάκρυναν την ελληνική ακτοφυλακή και αλιείς, ενώ έγινε ακριβώς το αντίθετο, με τους Τούρκους ψαράδες να ψαρεύουν στα νερά μας και την ακταιωρό να τους... προσέχει.

H ανακοίνωση του Λ.Σ. στις 5 Ιανουαρίου

Πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ.: 5/1), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του. Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.