Μενού
polakis
Παύλος Πολάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την αγωγή, που είχε υποβάλλει κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, κέρδισε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη 56/2023 απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου, με πρόεδρο την Ελένη Κατσαδήμα, πρόεδρο πρωτοδικών και μέλη τις κυρίες Αλ. Θεοφάνη και Ελ. Παπαδοπούλου, πρωτοδίκες, ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε να καταβάλει στον δημοσιογράφο 12.000 ευρώ, πλέον των νομικών τόκων, για την «αποδεδειγμένη βάναυση εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει, επίσης βάσει απόφασης, να διαγράψει από τις σελίδες του στο Facebook την επίμαχη, υβριστική, συκοφαντική και μειωτική της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ιδιότητας του κ. Παπαχρήστου, ανάρτηση, καθώς και οποιαδήποτε περαιτέρω κοινοποίηση αυτής της ανάρτησης έχει πραγματοποιήσει.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, σε περίπτωση που δεν το πράξει, το δικαστήριο τον καταδικάζει με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 3 μηνών. Ο κ. Πολάκης καλείται επίσης να πληρώσει και μέρος των δικαστικών εξόδων που ανέρχονται σε 770 ευρώ.