Μενού
mitsotakis-phantom
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εξόδιο ακολουθία του Μάριου-Μιχάλη Τουρούτσικα κι ακολούθως επέστρεψε στην Αθήνα για το υπουργικό συμβούλιο. Κατά την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον χαμό των δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας. «Ξεκινώ καταθέτοντας την οδύνη όλων για τα δύο παλικάρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Επέστρεψα μόλις από την κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα ενώ δυστυχώς μόλις χθες ανακοινώθηκε κι ο θάνατος του σμηναγού Τσιτλακίδη. Είναι στιγμές θλίψης αλλά και μεγάλης υπερηφάνειας για τους ήρωες πιλότους μας. Αυτούς που καθημερινά αναγκάζονται να δοκιμάζουν τα δικά τους όρια αλλά και των μηχανών τους στον αέρα. Έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με το θάνατο για να μπορούμε να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Η πατρίδα δεν τους ξεχνά και πάντα τους τιμά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotakis-ypoyrgiko-symboylio
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ, λαϊκισμός και πολιτική που θέλει η πλατεία

Ακολούθως επιτέθηκε σφόδρα στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή. «Δεν θέλω να αφιερώσω πολύ χρόνο σε όσα συμβαίνουν στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είμαι ίσως επηρεασμένος και από την κηδεία. Θα πω μόνο μία κουβέντα: ότι αυτή η απαράδεκτη απόφαση της μη συμμετοχής στις ψηφοφορίες της Βουλής ουσιαστικά δηλώνει την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική που θέλει η πλατεία. Είναι μία επιστροφή στο λαϊκισμό των συνθημάτων και των αχαλίνωτων ψεμάτων, αντί του ορθολογισμού, των επιχειρημάτων. Με ολέθριες εμπειρίες τις οποίες η χώρα σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ξαναζήσει.  Είχαμε προειδοποιήσει βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε να ρίξει τη χώρα στο βούρκο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πρέπει να πω όμως ότι αυτό το οποίο άκουσα ξεπέρασε και τις δικές μου υποψίες. Ένα κόμμα που υποτίθεται ότι διεκδικεί την πλειοψηφία στη Βουλή ουσιαστικά να την εγκαταλείπει.

Κοινοβουλευτική κι όχι πεζοδρομιακή Δημοκρατία

Και βέβαια θα ξαναπώ αυτό το οποίο είπα ήδη ότι έχουμε κοινοβουλευτική και όχι πεζοδρομιακή Δημοκρατία, αλλά φαίνεται ότι ορισμένες κακές συνήθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αλλάζουν. Είναι σημαντικό όμως ότι όσο απαραίτητο είναι να απαντάμε σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, να εστιαζόμαστε στο δικό μας θετικό και προγραμματικό λόγο.  Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε στη χώρα να συμπαρασυρθεί σε αυτό τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου έχουμε πολλές θετικές ειδήσεις για τις οποίες έχουμε να συζητήσουμε. Η εθνική οικονομία αναβαθμίστηκε μόλις πρόσφατα. Δεν έχουμε καιρό ούτε για πισωγυρίσματα ούτε για περιπέτειες. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας και οι άλλοι ας μείνουν στο περιθώριο. Στόχος της δεύτερης τετραετίας η αύξηση των μισθών.

ypoyrgiko-symboylio
Το υπουργικό συμβούλιο | Eurokinissi

Τροπολογία για τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη

Εκτάκτως στην αρχή θα συζητήσουμε για την τροπολογία που καταθέτουμε στη Βουλή για εγκληματικές οργανώσεις που ντύνονται το μανδύα των κομμάτων. Στοχεύει στη θωράκιση των θεσμών και της δημοκρατικής ομαλότητας. Ευελπιστώ στη στήριξη όλων των κομμάτων. Πρόκειται για περιφρούρηση πολιτείας από τους εχθρούς της. Δεν μπορεί να υπονομεύει οργανώσεις που υπονομεύουν τη λειτουργία της. Προσβλέπω στη διακομματική στήριξη» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.