Μενού
oikonomoy
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αποστολή βοήθειας στην Τουρκία, η οποία ενδέχεται να αναχωρήσει ακόμα και μέσα στην ημέρα, ετοιμάζει η Ελλάδα, μετά το φονικό σεισμό που άφησε πίσω του πάνω από 900 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, «η ελληνική κυβέρνηση είναι ήδη απόλυτα έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των δύο κρατών και των δύο λαών, αποστέλλοντας άμεσα βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της καταστροφής».

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας, είπε: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους δύο λαούς από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία. Τη θλίψη και τη συμπαράστασή του έχει εκφράσει ήδη δημόσια και ο Πρωθυπουργός. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ήδη απόλυτα έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των δύο κρατών και των δύο λαών, αποστέλλοντας άμεσα βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της καταστροφής. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επικοινωνία μέσα από επιχειρησιακά και διπλωματικά κανάλια επικοινωνίας. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα βοηθήσει ουσιαστικά.  

Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ίσως και εντός της ημέρας να αναχωρήσει από την Αθήνα C130 με μονάδα της ΕΜΑΚ, με προσωπικό του ΕΚΑΒ, με ανθρωπιστικό και υγειονομικό υλικό. Στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της Αντισεισμικής Προστασίας ο κ. Λέκκας, προκειμένου εκεί στο πεδίο να συνδράμουμε στη διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής. Ίσως και εντός της ημέρας να αναχωρήσει από την Αθήνα C130 με μονάδα της ΕΜΑΚ, με προσωπικό του ΕΚΑΒ, με ανθρωπιστικό και υγειονομικό υλικό. Στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της Αντισεισμικής Προστασίας ο κ. Λέκκας».