Μενού
sakellaropoyloy
Κατερίνα Σακελλαροπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τα συλλυπητήριά τους προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και άφησε πίσω του χιλιάθες θύματα, αλλά και μεγάλες ζημιές, στέλνουν πολιτικοί αξιωματούχοι της χώρας μας. Στο ίδιο πλαίσιο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, παράλληλα, ευχήθηκε να αναρρώσουν γρήγορα οι τραυματίες και να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις διάσωσης.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου τόσο για τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, όσο και για τη βοήθεια που ήδη εστάλη.

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και μετέφερε στον κ. Ερντογάν τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο -και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή- στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού. Ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.