Μενού
mitsotakis-tsipras
Eurokinissi | Κυριάκος Μητσοτάκης-Αλέξης Τσίπρας
  • Α-
  • Α+

«Η Νέα Δημοκρατία αποκατέστησε τη Δημοκρατία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «μας θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, σχολιάζοντας το γεγονός ότι στις ομιλίες του κ. Τσίπρα ακούγεται ο ύμνος του ΕΑΜ. Ειδικότερα, η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξελίχθηκε σε κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αφορμή μεταξύ άλλων ακόμη και για τον ύμνο του ΕΑΜ.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο ύμνος του ΕΑΜ ακούγεται πριν τις ομιλίες του Αλ. Τσίπρα, ζητώντας αυτό να αλλάξει. Δήλωσε δε ότι η Νέα Δημοκρατία αποκατέστησε τη Δημοκρατία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «μας θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας», λέγοντας προς τον Αλέξη Τσίπρα «διαλέξτε άλλη μουσική στο ξεκίνημα των συγκεντρώσεών σας από τον ύμνο του ΕΑΜ».

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για τον ύμνο του ΕΑΜ

Απαντώντας από τη μεριά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το γεγονός ότι σε προεκλογική του ομιλία, ακούστηκε ο ύμνος του ΕΑΜ διασκευασμένος. Είπε χαρακτηριστικά: «είδα ότι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθείτε όχι απλά τις ομιλίες μου, αλλά ακόμα και ποια τραγούδια παίζουν στις εκδηλώσεις πριν ανέβω στο Βήμα -τέτοια μεγάλη ταραχή έχετε πάθει- και σας τάραξε το γεγονός ότι ένα από τα τραγούδια ήταν διασκευασμένο σε σύγχρονη εκδοχή, ο ύμνος του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου. Να σας θυμίσω, λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη, για να θυμούνται οι παλιότεροι αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι: Η εθνική αντίσταση αναγνωρίσθηκε το 1982.

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο είναι κομμάτι της εθνικής μας αντίστασης. Δεν είναι, λοιπόν, κάτι που πρέπει να μας διχάζει. Είναι κάτι που πρέπει να μας ενώνει. Να σας θυμίσω, όμως, επίσης ότι εκτροπή επέλεξε τότε η παράταξή σας, διότι ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, επικεφαλής της παράταξης σας τότε, αποχώρησε από τη διαδικασία στη Βουλή όταν ψηφιζόταν η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό θέλετε να μιμηθείτε; Εκεί γυρνάτε; Γυρνάτε στην εποχή του μετεμφυλιακού διχασμού, της αντιπαράθεσης και του μίσους; Νόμιζα ότι το είχαμε ξεπεράσει αυτό»…