Μενού
niki-kerameos
Νίκη Κεραμέως | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Πίσω από τη συγγνώμη της κυβέρνησης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη υπάρχει η συντριβή και όχι η υποκρισία», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία.

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός τραγικού γεγονότος και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της έντασης που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Τόνισε ακόμα ότι, αντίθετα από τη σημερινή κυβέρνηση που ανέλαβε την ευθύνη η οποία της αναλογεί και προσπαθεί να μετουσιώσει σε πράξεις τη συγγνώμη της, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε ποτέ σε άλλες τραγικές στιγμές.

«Πέρα από την αυτονόητη έκφραση οδύνης και συγγνώμης, προχωρά η διαδικασία διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης και απόδοσης ευθυνών και οι προσπάθειες εκ μέρους της Πολιτείας αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου και των δικλείδων ασφαλείας του, ώστε η χώρα μας να μην ξαναζήσει ποτέ παρόμοια τραγωδία. Η κυβέρνηση πριν λίγο ανακοίνωσε ήδη νέα μέτρα ενίσχυσης του δικτύου στην προσπάθεια ακριβώς αυτή η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις. Πράξεις απτές, προκειμένου να ενισχυθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας», επισήμανε η υπουργός Παιδείας.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, που χαρακτήρισε υποκριτική τη συγγνώμη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, η κυρία Κεραμέως αντέτεινε ότι «πίσω από αυτές τις συγγνώμες υπάρχει η συντριβή και όχι η υποκρισία. «Εμείς αναγνωρίζουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν σε κάθε επίπεδο, ο πρωθυπουργός ο ίδιος, ο αρμόδιος υπουργός, η διοίκηση του ΟΣΕ, όλοι αναλάβαμε τις ευθύνες. Δεν κρυβόμαστε, αναγνωρίζουμε ευθύνες και προσπαθούμε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξη. Κάτι που δεν έκανε η δική σας κυβέρνηση σε άλλες τραγικές στιγμές. Και κάνουμε και κάτι άλλο. Όσο η Δικαιοσύνη αναζητά και αποδίδει ευθύνες, η κυβέρνηση μετουσιώνει σε πράξεις και δράσεις με στόχο να μην ξαναζήσουμε ποτέ παρόμοια τραγωδία», ανέφερε και κατέληξε:

«Έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις από εμάς. Για το μερίδιο ευθύνης που εμείς αναλάβαμε και εσείς όχι, για τη συγγνώμη που εμείς ζητήσαμε και εσείς όχι, για τις διαχρονικές ευθύνες, για το ότι εμείς δεν κρυφτήκαμε όπως κάνατε εσείς. Δεν θα σας ακολουθήσουμε όμως στο δρόμο της έντασης. Είναι το τελευταίο που χρειάζονται όσοι θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα, το τελευταίο που χρειάζεται μία χώρα βυθισμένη στη θλίψη και την οδύνη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA