Μενού
ragkoysis
Γιάννης Ραγκούσης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για... αδιαφανείς πρακτικές κατηγορεί τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, καθώς όπως αναφέρει σημερινό (29/3) δημοσίευμα, ο βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης, «έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού».

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει σειρά ερωτημάτων προς την Κουμουνδούρου και ζητεί απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού.

Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:

  • Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά; 
  • Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;
  • Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;
  • Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα; 

Αναμένουμε τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του «ηθικού πλεονεκτήματος». 

Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη».

Τι απάντησε ο Ραγκούσης για το δημοσίευμα

Απαντήσεις για το δημοσίευμα της εφημερίδας που κάνει λόγο για «βίλα που διατηρεί στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους», έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας πως πρόκειται για την προσωπική του μόνιμη κατοικία και δεν είναι βίλα. Οπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του εδικαιούτο να πάρει αυτό το δάνειο. «Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου», τόνισε ο κ. Ραγκούσης και ανέφερε ότι «αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας που ελήφθη το 2007 όπου κυβέρνηση ήταν η ΝΔ».

Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε πως το σπίτι βρίσκεται σε «μη τουριστικό χωριό», του «ανήκει το 50%» και χαρακτήρισε το δημοσίευμα ως «λασπολογία».