Μενού
mitsotakis-glyfada
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στη Γλυφάδα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Ισχυρή ΝΔ για να κλείσουμε την πόρτα στο σενάριο Τσιπρα - Ανδρουλακη- Βαρουφακη» ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ομιλία του στη Γλυφάδα εν όψει των εκλογών 2023. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης» και ζήτησε την Κυριακή 21 Μαΐου να δοθεί ηχηρό μήνυμα για την επόμενη ημέρα.

«Ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκριθεί με τη δική μας τετραετία. Και ας αφήσουμε τους πολίτες να κρίνουν ποιοι κράτησαν την πατρίδα πίσω και ποιοι πήγαν την πατρίδα μπροστά. Θα επιδιώκουμε αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Την επόμενη μέρα να υπάρχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Μόνο η ΝΔ μπορεί να τη διασφαλίσει. Ακούω πολλές κουβέντες για πρώτη κάλπη, δεύτερη κάλπη. Μια είναι εκλογή: 21 Μαΐου ψηφίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτή η κάλπη θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει, ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός» ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε λέγοντας: Άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς φαντάζονται την προοδευτική διακυβέρνηση που λένε. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αυτοί που λένε ότι θα προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, πρέπει να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούν. Είχα μιλήσει για το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Ο κ. Τσίπρας, ό,τι και να λέει, το ενδεχόμενο μαθηματικά υπάρχει. Για να κλείσουμε την πόρτα σε αυτό το σενάριο: Όλοι στην κάλπη, ισχυρή ΝΔ, η ΝΔ μεγάλη νικήτρια την 21η Μαΐου. Και μετά όλα θα βρουν το δρόμο τους».

Ενώ αναφερόμενος στους πολίτες που μπορεί να αισθάνονται πικραμένοι τόνισε ότι: «ήμασταν πάντα έντιμοι μαζί τους. Πρώτος εγώ αναγνώρισα τα λάθη, δεν κρύφτηκα ποτέ και πουθενά. Και ξέρετε, ένα λάθος γίνεται σφάλμα, μόνο όταν επαναλαμβάνετεαι. Δεν υποσχέθηκα το 2019 ότι μπορούμε να κάνουμε. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και αποτελέσματα. Και τώρα με ήσυχη συνείδηση θέτουμε το έργο μας στην κρίση του ελληνικού λαού».

«Καλύτεροι μισθοί την επόμενη 4ετία»

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε, εκ νέου, αποφασισμένος όσο ποτέ, να συγκρουστεί με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζονται ότι η ΝΔ ιστορικά είναι το κόμμα που τόλμησε να τα βάλει με τις κακές συντεχνίες στο Δημόσιο. «Όπως είχα δεσμευτεί για λιγότερους φόρους το 2019 σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι δέσμευση μου για την επόμενη τετραετία είναι καλύτεροι μισθοί για όλες και όλους», τόνισε.

Απευθυνόμενους στους νέους ο κ. Μητσοτάκης τους κάλεσε να συγκρίνουν και να ψηφίσουν αυστηρά, τονίζοντας ότι «πολίτες την τελευταία στιγμή το 2019 δεν μας εμπιστεύτηκαν να το κάνουν τώρα γιατί μιλάμε με αποτελέσματα». «Εκεί που αστοχήσαμε και κάναμε λάθη, πρώτος εγώ τα αναγνώρισα και ανέλαβα την ευθύνη. Δεν κρύφτηκα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.