Μενού
mitsotakis
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Γέρακα όπου έκανε στάση πριν τη Νέα Μάκρη στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έστειλε μήνυμα ενόψει των εκλογών τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μια μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης και αυτή είναι η ισχυρή ΝΔ την επόμενη μέρα στο τιμόνι της χώρας. Και επειδή ακούμε πολλά για πρώτη και δεύτερη κάλπη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κάλπη. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Ισχυρή ΝΔ σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη 4ετια, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θα επιλέξουν πρωθυπουργό.

Γιατί τελικά αυτό είναι το κεντρικό δίλημμα των εκλογών. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό. Ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είναι κρίσιμες αυτές οι επιλογές. Ποιος θα σταθεί απέναντι σε ένα γείτονα που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός απέναντι μας αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει με έναν γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε να βρούμε πεδίο συνεννόησης με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο για να μην χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του φράχτη στον Εβρο, ο πρωθυπουργός ζήτησε η αποδοκιμασία του κόσμου να εκφραστεί με ψήφο στην κάλπη. «Μόλις χθες Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. Παπαδημουλης) στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μη χρηματοδοτήσει το φράχτη του Εβρου. Να το ακούσετε όλοι. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Χρειάζεται κρίση και σωστή επιλογή την επόμενη μέρα. Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Εβρο θα τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.