Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων Επικρατείας για τα μεγάλα κόμματα αποτελεί έναν ιδιαίτερο γρίφο καθώς η σειρά με την οποία θα τοποθετηθούν θα κρίνει και το αν θα έχουν πιθανότητες να εκλεγούν στη νέα βουλή που θα προκύψει έπειτα από τις εκλογές. Με βάση τα ποσοστά που δείχνουν να λαμβάνουν μετά από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, μπορεί να γίνει μια πρώτη προσέγγιση για τις εκλόγιμες θέσεις όπως και για τις έδρες που θα μπορούσαν να λάβουν.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, η Νέα Δημοκρατία με βάση τις δημοσκοπήσεις εκτιμάται πως θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές. Σίγουρος θεωρείται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, όπως και ο Χρήστος Στυλιανίδης που αναμένεται να αναλάβει την έδρα για τους απόδημους Έλληνες. Από εκεί και πέρα στα ονόματα που προκρίνονται είναι εκείνο της Μίνας Γκάγκα αλλά και του οικονομικού σύμβουλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, στους «σίγουρους» θεωρείται η Πόπη Τσαπανίδου αλλά και ο πρώην υπουργόες Ευάγγελος Αποστολάκης. Ωστόσο όπως αναφέρθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση και ένα πρόσωπο έκπληξη από τον καλλιτεχνικό χώρο. Βάσει των δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές.

Τέλος για το ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα -αν επαληθευθούν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων- θα εκλέξει έναν βουλευτή με το «πρόσωπο» που έχει κλειδώσει να είναι εκείνο του Γρηγόρη Λαμπράκη, γιου του αγωνιστή της Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη. Επίσης για τους απόδημους δείχνει να «κλειδώνει» η νομικός Ελένη Χρονοπούλου.