Μενού
thanos-plevris
Θάνος Πλεύρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Οι γιατροί που συνδράμουν στις μεταμοσχεύσεις επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο και εξυπακούεται ότι τους στηρίζουμε και στο έργο τους και στην προάσπιση της τιμής», τους αναφέρει o υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε ανάρτησή του στο Twitter για την οποία φαίνεται ότι στάθηκε αφορμή τις υπόνοιες του Αλέξη Κούγια για τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη.

«Οι μεταμοσχεύσεις στη χώρο μας γίνονται με ασφάλεια και σώζουν ζωές συνανθρώπων μας. Ο ΕΟΜ και οι γιατροί που συνδράμουν σε αυτές επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο. Εξυπακούεται ότι τους στηρίζουμε και στο έργο τους και στην προάσπιση της τιμής τους με κάθε έννομο μέσο», έγραψε συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης.

https://twitter.com/thanosplevris/status/1643637776619905025?s=20

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσε ένταση κατά τη σημερινή διαδικασία της δίκης, καθώς ρώτησε τον διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη «Φημίζεστε ότι στέλνετε όργανα για μεταμοσχεύσεις. Είναι αλήθεια;». Ο εντατικολόγος απάντησε εκνευρισμένος πως «δεν είμαι κούριερ» και δήλωσε περήφανος για την συνεισφορά του στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Τέλος ο κ. Ηλιάδης είπε πως οι ερωτήσεις του κ. Κούγια είναι «προσβολή για τους γονείς που έχουν δωρίσει όργανα».

Μπολέτης: «Ολόκληρη ομάδα διαγιγνώσκει τον θάνατο»

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Μπολέτης, πρόεδρος του Ωνάσειου και τέως Αντιπρόεδρος ΕΟΜ, απαντώντας στις υπόνοιες Κούγια τόνισε ότι «υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα που διαγιγνώσκει τον θάνατο». 

«Έχουν συμβεί δύο γεγονότα. Το ένα είναι πως αδικήθηκε ένας άνθρωπος σαν τον κ. Ηλιάδη, που με πολύ προσπάθεια προσπαθεί να σώσει τις ζωές των παιδιών, και όταν χάσουν τη μάχη, εκείνος δεν θεωρεί πως τελειώνει εκεί το καθήκον του αλλά μιλά με τις οικογένειες και προωθεί τη μεταμόσχευση. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, στη Ναύπακτο, οι οικογένειες των παιδιών που έχουν δωρίσει τα όργανα των παιδιών τους, διοργάνωσαν μία εκδήλωση για να τιμήσουν τον κ. Ηλιάδη και τη μεταμόσχευση οργάνων», είπε αρχικά.

«Και το δεύτερο, είναι πως τον κ. Ηλιάδη τον ενδιαφέρει περισσότερο το πόσο επηρεάζεται από τέτοιες απόψεις η εικόνα της μεταμόσχευσης. Περάστηκε ένας νέος νόμος στη Βουλή αναφορικά με τις μεταμοσχεύσεις, και ευελπιστούμε πως θα αυξηθούν οι δωρεές για να σώσουμε ζωές», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον κ. Μπολέτη, οι διαδικασίες της διάγνωσης του θανάτου είναι τέτοιες που διασφαλίζεται πλήρως πως ο δυνητικός ασθενής έχει χάσει τη ζωή του. «Αυτή δεν είναι απόφαση του γιατρού του αλλά υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα που διαγιγνώσκει τον θάνατο. Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA