Μενού
skertsos
Άκης Σκέρτσος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέο μήνυμα με αφορμή την κράτηση του Φρέντη Μπελέρη έστειλε η Ελλάδα, μετά και τη νίκη τους στις εκλογές. Ο προφυλακισμένος Μπελέρης κατάφερε να πάρει τη δημαρχία της Χειμάρρας επικρατώντας του Γκιόργκι Γκόρο. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος έκανε λόγο για απαράδεκτη και αδιανόητη συμπεριφορά της Αλβανίας εις βάρος του κ. Μπελέρη και προειδοποίησε πως «αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας».

«Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει. Η νίκη του κ. Μπελέρη στις εκλογές επιτείνει την πίεση στις αλβανικές αρχές για την απελευθέρωσή του», τόνισε ο κ. Σκέρτσος. «Γίνονται συνεχώς διαβήματα και συζητήσεις με την αλβανική πλευρά. Ο κ. Μπελέρης κακώς κρατείται από τις αλβανικές αρχές», σημείωσε. 

Άκης Σκέτσος: Δεν αλλάζει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας

Όσον αφορά τις εκλογές στην Τουρκία ο Άκης Σκέρτσος είπε πως «περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αλλά δεν έχουμε αμφιβολία ότι ο κεντρικός της πυρήνας στην εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει».

«Έχουμε μια και μόνη διαφορά: την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Εμείς θα συνεχίσουμε την σταθερή μας εξωτερική πολιτική. Σε μια κυβέρνηση συνεργασίας πόσο χρόνο θα χρειάζονταν οι εταίροι για να ομονοήσουν σε μια γραμμή αν προκύψει μια κρίση διπλωματική ή στο πεδίο;», διερωτήθηκε. 

Νικητής ο Φρέντης Μπελέρης – Πανηγυρισμοί από τους ομογενείς

Ο Φρέντης Μπελέρης αναδείχθηκε νικητής νωρίτερα σήμερα στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν πανηγυρισμοί.

Επίσης στις εκλογές, στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.