Μενού
Κώστας Αγοραστός
Κώστας Αγοραστός | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται το μυστήριο με το μπάζωμα του σημείου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ένα χρόνο μετά, οι συγγενείς υποστηρίζουν πως η άσφαλτος στον χώρο αλλοίωσε στοιχεία που θα έδειχναν τι συνέβη την 28η Φεβρουαρίου και θα έδιναν απάντηση για τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς.

Η πρόεδρος του συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την κόρη της, Μάρθη, στο δυστύχημα, είχε δηλώσει από τον Νοέμβριο του 2023 πως είχε στείλει εξώδικο στον τότε περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό για το μπάζωμα

«Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό γιατί έμαθα ότι εκείνος έκανε το μπάζωμα. Έλαβα γραπτή απάντηση εγώ ακολουθούσα εντολές, οι εντολές ήρθαν από τον κ. Τριαντόπουλο. Έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή», κατήγγειλε. 

Ο δημοσιογράφος ρώτησε «αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» και απαντάει η κ. Καρυστιανού: «Τίποτε!».

Όταν έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Χρήστος Τριαντόπουλος ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, όπως αναφέρει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του ctriantopoulos.com

Η απάντηση του Κώστα Αγοραστού 

Ο Κώστας Αγοραστός διέψευσε τους συγγενείς των θυμάτων. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, το οποίο επικαλείται επικοινωνία που είχε με τον πρώην περιφερειάρχη, ο ίδιος ανέφερε: «Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, δεν ενέπλεξα τον κ. Τριαντόπουλο.»

«Όχι δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κ. Καρυστιανού. Σέβομαι τον πόνο των οικογενειών και τόσο καιρό δεν ήθελα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις. Εγώ όσα έχω να πω, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εγώ στην γραπτή εξώδικη απάντηση που έδωσα στην κ. Καρυστιανού δεν αναφέρω πουθενά το όνομα του κ. Τριαντόπουλου», είπε σύμφωνα με την ιστοσελίδα. 

Όσον αφορά το μπάζωμα της περιοχής του δυστυχήματος, ανέφερε: «η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο, με μηχανήματα και τα συνεργεία. Ενεργήσαμε βάση του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στο οποίο οφείλαμε να συμβάλλουμε και τεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως έγινε και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές (νοσοκομεία κτλ). Κληθήκαμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια-υποστηρικτικά, και το κάναμε, δίνοντας μηχανήματα, σκαπτικά μέσα κ.α. χωρίς να υπάρξει καμία πρωτοβουλία ενεργειών». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA